Selahattin Demirtaş görüşlere çıkmama kararı aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne Cezaevi’nde tutsak olan Selahattin Demirtaş, üst araması dayatması nedeniyle avukat görüşüne çıkmadı.

 

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HDP) eski Eş Genel Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, avukat görüşüne çıkmadı. Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir, müvekkili ile görüşmek için Edirne Cezaevi’ne gittiğini ancak Demirtaş’ın arama uygulamasını kabul etmediği için görüşe çıkmadığını duyurdu.

 

Konuya dair açıklama

 

Demir, Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla Demirtaş’tan odadan her giriş çıkışında ayakkabılarını çıkartması istendiğini söyledi. Demir, sanal medyadan şu açıklamayı yaptı: “Seçimlere çok az bir zaman diliminin kaldığı şu günlerde, Edirne Cezaevi’nde Sayın Selahattin Demirtaş’a onur kırıcı üst araması dayatılmaya başlanmıştır. Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla, bugünden itibaren, Sayın Demirtaş’ın görüş için odadan her çıkış ve girişinde, kameraların önünde ayakkabılarını çıkarması dayatılmaktadır. Sayın Demirtaş, bu uygulamayı onur kırıcı bir zorbalık olarak tanımladığını ve asla kabul etmeyeceğini belirterek bundan böyle aile, avukat ve milletvekili görüşlerine çıkmayacağını ifade etmektedir. Konuyla ilgili, DEM Parti Genel Merkezi de acilen bilgilendirilmiştir. Parti yetkilileri, Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak bu onur kırıcı dayatmadan derhal vazgeçilmesini isteyecektir.”

 

DEM Parti’den tepki: iktidarın siyasi acziyeti

 

Demirtaş’a yönelik tutuma DEM Parti tepki gösterdi. DEM Parti’den konuya ilişkin şu açıklama yapıldı:

 

“Edirne Cezaevi’nde hukuksuz şekilde rehin tutulan yoldaşımız Selahattin Demirtaş’a, görüşlere gidip gelirken onur kırıcı üst araması uygulamasının dayatılmaya başlandığı avukatları tarafından kamuoyuna duyurulmuştur. Demirtaş’a yönelik bu onur kırıcı ve hukuksuz dayatmayı reddediyoruz.

 

Seçim çalışmalarımızın engellenmesini de amaçlayan cezaevlerindeki artan bu baskıların sorumluluğunun Adalet Bakanlığı ve iktidarda olduğunu ifade ediyoruz.

 

DEM Parti olarak, seçim çalışmalarımızı seçilmişlerimizin ve tutsak arkadaşlarımızın da katıldığı bir kampanyayla yürütmekteyiz. Seçim çalışmaları başladığından bu yana halkımızın her alanda partisini sahiplenmesi karşısında siyasi acziyet yaşayan iktidar her türlü hukuksuzluğu devreye koymaktadır. Ancak bilinmelidir ki insanlık onuruna aykırı olan bu hukuksuzluklar ile DEM Parti durdurulamaz.

 

Demirtaş’a ve cezaevlerindeki arkadaşlarımıza karşı artan insanlık dışı uygulamaların bir an önce son bulması çağrısı yapıyoruz. Demokratik muhalefeti ve kamuoyunu da bu hukuksuzluklara karşı çıkmaya ve birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz.”  (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Selahattin Demirtaş görüşlere çıkmama kararı aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir