Şemdinli’de operasyon:16 yaşındaki çoban darp edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şemdinli ilçesinde devam eden askeri operasyonlarda 16 yaşındaki çoban ve beraberindeki 3 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki İran ve Türkiye sınırları arasında bulunan sınır hattında çok sayıda asker ve korucunun katılımıyla başlatılan askeri operasyon 4’üncü gününde devam ediyor.  Şimdinli ilçesine bağlı Anadağ köyünde askerler çobanlık yapan 16 yaşındaki bir çocuğu, “Neden köyün aşağısındasın” diyerek darp etti. Gazeteci Medine Mamedoğlu’nun paylaştığı görüntülerde yaralanan çoban ve beraberindeki 3 kişi daha(16-20 yaş) darp edilmelerinin ardından gözaltına alınıp karakola götürüldü.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hakkari Milletvekili Öznur Bartın yaşanan darp olayına ilişkin sosyal medyadan şu tepkileri dile getirdi:

“16 yaşındaki bir çocuğa yönelik bu vahşet görüntüleri, Afganistan’dan değil Hakkâri Şemdinli’den! Bu işkencenin gerekçesi, hayvanlarını otlatan çocuğun köyün aşağısında durması! Asıl gerekçenin Kürt düşmanlığı olduğunu çok iyi biliyoruz! Çocuğa yönelik askerlerin bu insanlık dışı muamelesi; kadın, çocuk, yaşlı demeden her Kürdün hedef olduğuna dair başka bir örnektir. 2015’te Gever’de işçileri yere yatıran, işkence yapan, ‘Türkün gücünü göreceksiniz’ diyen askerin arkasındaki gücün bir diğer örneğidir. Zulmünüzde boğulun!”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Şemdinli’de operasyon:16 yaşındaki çoban darp edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir