Serhat bölgesinde kar yağışı: Çok sayıda yerleşim yolu kapandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serhat bölgesinde kar yağışı nedeniyle Van, Bitlis, Ardahan, Muş, Kars, Iğdır, Erzurum’da yüzlerce yerleşim yerinin yolu kapandı, Ağrı ve Iğdır’ın bazı ilçelerinde ise okullar tatil edildi. 

Serhat bölgesinde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, başta Van olmak üzere birçok kentte etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığı, Van merkezde 10 santimetre, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştı. Kar yağışı nedeniyle 68’i mahalle, 70’i ise mezra olmak üzere 138 yerleşim yerinin yolları ulaşıma kapandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle gece ulaşıma kapanan Çaldıran-Doğubayazıt-Tendürek yolu ise, bugün yapılan çalışma ile yeniden açıldı. 

Hava sıcaklığı eksi 8 derece 

Erzurum ve Kars’ta da gece boyunca kar yağışı etkili oldu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 4-5 dereceye düştüğü iki kentte, birçok köy ve mezranın yolları kapandı. Kars’ta kar yağışı gece boyunca tipiye dönüşürken, Kars-Digor yolu bir süre kapandı. Sabah saatlerinde kar yağışının etkili olduğu Ardahan merkezi ise, beyaza büründü.  Metroloji Genel Müdürlüğü en düşük hava sıcaklığının Golan (Göle) ilçesinde yaşandığını kayıtlara geçti. Eksi 8 dereceye düşen hava sıcaklığı nedeniyle yollar buz tutarken, birçok köy ve mezra yolu ise ulaşıma kapandı. 

Bazı bölgelerde okullar tatil edildi

Kar yağışı Muş ve Bitlis’te de etkili oldu. Kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Malazgirt-Ahlat karayolu açılırken, iki kentte de onlarca köy yolu ulaşıma kapandı. 

Iğdır ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 9 köyde taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Yine Ağrı’nın Doğubayazıt ve Diyadin ilçelerindeki birçok köyde eğitime bir gün ara verildi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Serhat bölgesinde kar yağışı: Çok sayıda yerleşim yolu kapandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir