Siyasetçi ve iş insanlarına operasyon: Çok sayıda gözaltı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır ve Dersim’de yapılan ev baskınlarında aralarında siyasetçi ve iş insanlarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Diyarbakır’da sabah saatlerinde birçok eve eş zamanlı düzenlenen baskınlarda aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclis Başkanı Celalettin Birtane, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski belediye eşbaşkanlarının bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır’da Kayapınar Belediyesi eski Eşbaşkanı Necati Pirinççioğlu, Ergani Belediyesi eski Eşbaşkanları Ramazan Kartalmış ve Mervan Yıldız, HDP Diyarbakır eski il yöneticisi Tarık Yazgan, Rıdavan Ezel ile Ergani Belediyesi’nde çalışan ve isimleri öğrenilemeyen 5 kişi gözaltına alındı. 

mücadelesi engellenmeye çalışılmaktadır” denildi.

Dersim’de 4 gözaltı

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında sabah saatlerinde polislerce birçok adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda 4 kişi gözaltına alındı. “Örgüt üyeliği” suçlaması ile yapılan ev baskınlarında Dersim merkezde Eser Kaya, Pertek ilçesinde Kemal Ağ, Burak Kurban, Ovacık’ta ise Berdan Tosun gözaltına alındı. 

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Siyasetçi ve iş insanlarına operasyon: Çok sayıda gözaltı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir