SP Van İl Gençlik Kolları ‘Gençlerin sorunlarını’ gündemine aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partisi Van İl Gençlik Kolları Başkanlığı bugünkü gündemine, “Gençlere verilmeyen imkânlar, oluşturulmayan istihdamlar” noktasını aldı.

Saadet Partisi Van İl Gençlik Kolları Başkanlığı, “Gençlere verilmeyen imkânlar, oluşturulmayan istihdamlar” noktasını gündemine aldı. Gençlik Kolları tarafından yayımlanan açıklamada, Van’da üniversite kampüsünün merkeze uzak olması nedeniyle üniversite kampüsüne yakın KYK’lardan faydalanamayan öğrencilerin, merkeze yakın yerleşkelerde barınma ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade edildi.

Öğrencilerin yalnızca ulaşım araçlarıyla kampüse gidebildiğine değinilen açıklamada, üniversite kampüsüne giden ulaşım araçlarının öğrenciler için yetersiz olduğuna değinildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Ulaşım araçlarının yetersiz olmasına; belediyeye ait araçların yalnızca üniversite öğrencilerine servis olarak tahsis edilmesi, ulaşım araçlarının arttırılması ve ulaşım ücretlerinin öğrencilere uygun şekilde uygulanması çözüm olarak gösterilebilir. KYK’lardan faydalanamayan öğrencilerimizin günlük besin öğünleri, kitap ücretleri, yol ücretleri ve ev kirası göz önünde bulundurulduğu zaman faydalandıkları bursların yetersiz olduğu aşikârdır.

Bir diğer sorunumuz gençlerimizin işsizlik sorunu. Tahmini kaynaklara göre Van’da 50 bin ve üzeri genç işsiz durumda. İşsizlik sorununun çözümü her alana üniversite ve her üniversiteye bütün bölümleri açmak değildir. Sonucunda çoğu gencimiz işsiz kalmakta, iş sahibi çoğu gencimiz de öğrenimini gördüğü alanın dışında ve beklediği ekonomik imkânların altında mutsuz şekilde çalışmaktadır.

Gençlerimiz üniversite okurken öğrenimini gördüğü alanda, mutlu ve ekonomik şartlara uygun işlerde çalışmayı hayal etmektedir, diplomalı işsiz olmayı değil!!!”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SP Van İl Gençlik Kolları ‘Gençlerin sorunlarını’ gündemine aldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir