SP’nin bu haftaki Van gündeminde ‘Kömür, doğalgaz faturaları’ olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SP Van İl Başkanlığı bu haftaki gündemine “kömür dağıtımları, doğalgaz faturaları ve karla mücadele!” konularını tartışacak.

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı bu haftaki gündemine “kömür dağıtımları, doğalgaz faturaları ve karla mücadele!” konularını ele alacak. Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan imzasıyla yayımlanan açıklamada, soğukların en çok yaşandığı Ocak ayında olunduğuna dikkat çekilerek, başta merkez İpekyolu ilçesi olmak üzere birçok yerde hala ihtiyaç sahibi ailelere kömür yardımının yapılmadığı kaydedildi.

‘Bazı aileler doğalgazlarının kesilmesiyle karşı karşıya’

Özellikle İpekyolu ilçesinde 21 merkez mahalleden sadece 3 mahalleye yarım yamalak kömür dağıtıldığına vurgu yapan İlhan, “18 mahalleye hiç girilmemiş yaklaşık 8 bin hane şu anda kömürsüz bacalar tütmüyor. Vatandaşlar ve muhtarlar yetkililere ulaşamıyor. Kışın en soğuk günlerinde ihtiyaç sahibi ailelere kömür verilmeyecekse ne zaman verilecektir. Van merkez başta olmak üzere doğalgaz kullanan birçok eve çok yüksek doğalgaz faturaları gelmekte ve bazı aileler doğalgaz faturalarını ödeyemediği için bu soğuk günlerde doğalgazlarının kesilmesi durumuyla karşı karşıya” dedi.

Van’a sadece bir kez kar yağdığını ve bu konuda da belediyelerin sınıfta kaldığını ifade eden İlhan, Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ne şu soruları sordu:

“* Kömür dağıtımlarını kaç gün içinde tamamlamayı düşünüyorsunuz?

* Doğalgaz faturaları başta olmak üzere faturalarını ödeyemeyen ailelere başka illerde uygulanan askıda fatura uygulaması yapmayı düşünüyor musunuz?

* Karla mücadele konusunda hangi tedbirleri almayı düşünüyorsunuz?”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
SP’nin bu haftaki Van gündeminde ‘Kömür, doğalgaz faturaları’ olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir