Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren Şen Van’da anıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suruç Katliamı‘nda hayatını kaybeden Yunus Emre Şen, Van’da anıldı. Yeşil Sol Partili Zülküf Uçar, “Bildiri dağıtan genç arkadaşlarımız tutuklandı ama bu katliamın asıl failleri halen dışarıda” dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015’te 33 kişinin hayatını kaybettiği, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı Suruç Katliamı’nın 8’inci yıldönümü nedeniyle Van’da anma programı düzenlendi. Suruç’ta katledilen Yunus Emre Şen’in Yeni Mahalle’de bulunan mezarlığının başında düzenlenen anma programına, Şen’in ailesi, Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Yeşil Sol Parti il ve ilçe yöneticileri, MEBYA-DER yönetimi ve Barış Anneleri katıldı.

Anma programında konuşan Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Zülküf Uçar, Suruç’ta katledilen 33 kişinin Kobanêli çocuklara umut götürmek istediklerini belirterek, “Onlar Kobanêli çocukların yanlarında olmak istemişlerdi. Ne yazık ki Suruç’ta insanlık düşmanları tarafından katledildiler. Bugün failleri halen aramızda, halen dolaşıyor ama Yunus Emre gibi arkadaşlarımız aramızda değiller” dedi.

Uçar, geçtiğimiz gün İstanbul’da bildiri dağıtırken polis tarafından gözaltına alınan 46 üniversite öğrencisinden 6’sının tutuklanmasına da değinerek şöyle konuştu:

“İki gün önce yine bu katliamı gerçekleştiren kişiler için bir soruşturma gerçekleştirilmediği için, ülke içerisindeki bağlantıları yeterince ortaya koyulmadığı için protesto yapan ve aynı şekilde bildiri dağıtan genç arkadaşlarımız tutuklandı. Ama bu katliamın asıl failleri halen dışarıda, halen serbest ve halen özgür. Halen bu karanlık katliamın arka perdesi aralanmış değil. Biz Kobanê’ye umut götürmek isteyen 33 yoldaşımızı burada Yeşil Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi ve Demokratik Bölgeler Partisi ile birlikte rahmetle ve saygı ile anıyoruz. Onlar Kobanê’ye umut götürmek için katledildiler. Ruhları şad olsun.”

Anma programı, annelerin “Şehît namirin” (şehitler ölmez) sloganları ile sona erdi. (Duvar)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren Şen Van’da anıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir