Taliban’dan yeni ihlal: Müzik aletlerini ateşe verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Afganistan’da yönetimi ele geçirdikten sonra birçok insan hakkını ortadan kaldıran Taliban, bu kez Herat kentinde müzik aletlerini yaktı.

Afganistan’ın yönetimini ele geçirmesinin ardından yaklaşık 2 yıldır kadınların çalışma, okuma, tek başına seyahat etme, işyeri açma gibi haklarını ortadan kaldıran Taliban, her gün yeni bir hak ihlaliyle daha gündeme geliyor. Müzik dinlemeyi yasaklayan Taliban bu kez de ülkenin batısında bulunan Herat kentinde müzik aletlerini yaktı.

Konuya dair açıklama yapan Erdemi Yayma ve Ahlaksızlığı Önleme Komitesi Başkan Yardımcısı Şeyh Aziz Al-Rahman Al-Muhacir, müzik dinlemenin yasak olduğunu ve yetkililerin bu nedenle müzik aletlerini toplayıp yaktığını açıkladı. Al-Muhacir, açıklamayı müziğin teşvik edilmesinin “yozlaşma” olduğunu ve müziğin “gençlerin yanlış yönlendirilmesine ve toplumun yok edilmesine” neden olduğunu ileri sürerek yaptı.

TOLOnews haber kanalı da kentte bir yığın enstrüman ve hoparlörün yakıldığını gösteren bir fotoğraf yayınladı.

Sanatçılar ülkeyi terk ediyor 

2021 yılında Afganistan’da iktidarı ele geçiren Taliban, müzik yayınlarını yasaklamıştı. Bu yasakların ardından, son zamanlarda düğün salonu sahiplerine müzikten uzak durulması uyarıları yapılırken, sanatçı ve müzisyenler ülkeyi terk ediyor. Bunun yanı sıra, düğün ve benzeri kutlamalarda, İslami kurallara “aykırı” olabilecek etkinlikler yasaklandı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Taliban’dan yeni ihlal: Müzik aletlerini ateşe verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir