Tatvan Newrozu: Özgür bir yaşam için mücadele edeceğiz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tatvan’da gerçekleşen kitlesel Newroz’da konuşan HDP Milletvekili Şevin Coşkun, eşit ve özgürlükçü bir yaşam için tecridi kıracaklarını ifade etti. 

Bitlis’in Tatvan ilçesinde “Her der Newroz, her dem azadî” şiarıyla Newroz kutlaması gerçekleştirildi. Tatvan Fuar alanında yapılan kutlamalara, engellemelere rağmen binlerce kişi katıldı. Kadınlar, gençler ve çocuklar rengarenk kıyafetleriyle sabahın erken saatlerinde alana aktı. Arama noktalarından geçen binler, sık sık sloganlar attı. HDP milletvekilleri Şevin Coşkun ve Celaded Gaydalı ile DBP ve Yeşil Sol Parti üyeleri de alanda yerlerini aldı. 

Depremde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu sonrası program başladı. HDP İlçe Eşbaşkanı Murat Şahin, katılımcıları selamlayarak, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki gösterdi. 

Tatvan Newrozu: Özgür bir yaşam için mücadele edeceğiz - tatvan newrozu

‘Newrozu bu yıl hüzünlü kutluyoruz’

HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun ise, “Diyarbakır zindanında üç kibrit çöpüyle bedenini ateşe veren Mazlum Doğan’a ve Rahşan’a, Sema’ya ve nicelerine selam olsun. Maalesef bu yıl deprem nedeniyle bir acı ve hüzünle kutluyoruz Newrozları. Devlet her yerde olduğu gibi deprem alanlarında da halkı yalnız bıraktı. Devletin büyüklüğünü sadece Kürtlere karşı yürütülen baskı zulüm ve işkence politikalarında görüyoruz. Önümüzdeki seçimde AKP iktidarının neden olduğu bu yıkıma dur diyerek, seçim günü iktidarı tarihin çöp sepetine atacağız. Bu iktidar, ömrünü Kürtlere karşı savaş politikalarıyla uzatmaya çalışıyor. Savaşa ve tecritte ısrar ediyor. Yıllardır Sayın Öcalan üzerinde tecrit yürütülüyor. HDP olarak eşit ve özgürlükçü bir yaşam için tecridi kırmak için mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

‘Ateş geleceğe umutla bakanlar için yanacak’

HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celaded Gaydalı ise, “Karda, yağmurda, fırtınada polis ve valinin engellemesine rağmen buradayız. Onlar durdurmak istedikçe Newroz ateşini daha da yükselttik. Ne saraylardan ne de saray korucularından korkmuyoruz. Bu ateş artık sadece Kürt halkı için değil, geleceğe umut dolu bakan herkes için yanacaktır. Dehaklar olduğu sürece devrimci Kawa’larda olacaktı” ifadelerini kullandı. 

Tatvan Newrozu: Özgür bir yaşam için mücadele edeceğiz - tatvan newrozu2

Barış Anneleri, parti yöneticileri ve milletvekilleri, daha sonra Newroz ateşini yaktı. Newroz sanatçıların sahne alması ardından sona erdi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tatvan Newrozu: Özgür bir yaşam için mücadele edeceğiz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir