TGS’den BİGACEM’e destek ziyareti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve Diyarbakır temsilcisi Mahmut Oral son günlerde yoğun baskılara maruz kalan BİGACEM Başkanı Sinan Aygül’e destek ziyaretinde bulundu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral, yaptığı haberlerden dolayı uğradığı yargısal tacizin son günlerde artması üzerine Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) Başkanı Sinan Aygül’e destek ziyaretinde bulundu.

Basın ve ifade özgürlüğüne yönelik baskılara ve gazetecilerin yaşadığı sorunlara karşı dayanışma mesajı verilen ziyaretin ardından TGS heyeti Bitlis Valisi Oktay Çağatay’la da görüşerek Aygül üzerinde son dönemlerde yoğunlaşan baskılar konusunda görüştü.

‘Aygül’e karşı baskılar sistematik hale geldi’

Ziyarete ilişkin kısa bir açıklama yapan TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, gazetecilere yönelik baskıların artarak devam ettiğine dikkat çekti. Durmuş, “Türkiye gazetecilere yönelik baskılar çeşitli boyutlarda artarak devam ediyor. Bitlis’te ise özellikle Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül’e karşı sistematik hale geldi bu baskılar. Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak hem bu baskılara dikkat çekmek hem de dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek için Bitlis’e geldik. Meslektaşımız Sinan Aygül ile yaşadığı sorunları konuştuk. Daha sonra Bitlis Valisi Oktay Çağatay’a bir ziyaret gerçekleştirerek gazeteciler üzerindeki baskıları anlatarak duyarlılık beklentimizi ifade ettik. Sayın valimizin de bu konuda duyarlı olduğu gördük. Gazetecilerin görevi bilgiyi topluma ulaştırmaktır, bunu yaparken de baskı görmesi değil korunması birinci öncelik olmalıdır” dedi.

Aygül de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskılar belki bugünün sorunu değil ancak son günlerde iyice can sıkıcı bir hale gelmeye başladı. Baskıların dozu ne olursa olsun, bedeli bazen ağır da olsa her şeye rağmen biz işimizi yapmaya devam ediyoruz. Bu atmosferde sevgili genel başkanımızın bu anlamlı ziyareti bizi ziyadesiyle mutlu etti. Kendilerine ben ve meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
TGS’den BİGACEM’e destek ziyareti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir