Türkan Elçi Kimdir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’ye adaylık teklifi götürüldü. Türkan Elçi’ye Diyarbakır Milletvekilliği önerildi. Bunun üzerine Türkan Elçi hakkında yapılan araştırmalar da arttı. Vatandaşlar Türkan Elçi’nin hayatını, mesleğini ve eğitimini araştırmaya başladı. Peki Türkan Elçi kimdir, nerelidir? Türkan Elçi mesleği nedir, kitapları nelerdir?

İşte detaylar…

Türkan Elçi Diyarbakır’da dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır’da tamamlamıştır. Lisans eğitimini ise Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamlamıştır. Daha sonra on beş yıl boyunca Türke öğretmenliği yapmıştır. Ardından mesleğinden istifa edip hukuk fakültesine girmiştir. Türkan Elçi, hukuk fakültesinden mezun olmuş ve halen Diyarbakır Barosu’na bağlı olarak serbest avukatlık mesleğini icra etmektedir.

Türkan Elçi’nin Milletvekili Adaylığı

Gazeteci İsmail Saymaz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Diyarbakır Barosu Eski Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi’ye Diyarbakır Milletvekilliği teklifinde bulunduğunu paylaşmıştı. Daha sonra Türkan Elçi’nin Diyarbakır’da 1. sıradan milletvekilli adayı gösterileceği öğrenilmişti.

17 Mart tarihinde ise Türkan Elçi’nin CHP’ye katılımı gerçekleşti ve Elçi, CHP Diyarbakır 1. Sıra Milletvekili olarak açıklandı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Türkan Elçi Kimdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir