Tutuklu Gültan Kışanak ablasının cenazesine getirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2016 yılından bu yana tutuklu bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, yaşamını yitiren ablası Zeynep Özer’in cenazesi için Elazığ’a getirildi.

Kandıra Cezaevi‘nde 30 Ekim 2016’dan bu yana tutuklu bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın dün ablası Zeynep Özer vefat etti. Kışanak’ın cenazeye katılmak için yaptığı başvuru kabul edildi ve Kışanak, bugün Elazığ’a getirildi. Artı Gerçek’te yer alan habere göre; Kışanak’a çok sayıda jandarma eşlik ederken, Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Ehlibeyt Cemevi’nde güvenlik önlemleri alındı. Kışanak, yakınlarına sarılarak taziyeleri kabul etti.

Cenazeye Yeşil Sol Dersim Milletvekili Ayten Kordu, eski HDP Dersim Milletvekili Alican Ünlü ve birçok partili katıldı. Eski Diyarbakır Barosu Başkanı ve Kışanak’ın avukatı Cihan Aydın da cenazeye katılanlar arasında.

Tutuklu Gültan Kışanak ablasının cenazesine getirildi - gultan kisanak cenaze

Ablası böbrek yetmezliğinden tedavi görüyordu

Kışanak’ın ablası Zeynep Özer, böbrek yetmezliğinden dolayı bir süredir tedavi gördüğü Elazığ’daki hastanede vefat etmişti. Avukatları, Kışanak’ın cenazeye katılması için başvuruda bulunmuştu.

Kışanak, 7 Ağustos 2021’de de babasının cenazesine katılmıştı. Kışanak, cezaevindeyken izinle katıldığı babasının cenaze töreninden sonra abisi Cumali Özer’i de kaybetmişti.

Pazartesi günü görülen Kobanê duruşmasına SEGBİS yöntemi ile bağlanan Kışanak, ablasının hastalığı nedeniyle mahkemeye mazeret bildirmek istedi. Ancak mahkeme heyeti, ablasının hasta olmasına dair bir mazeretinin olup olmadığı yönünde beyanda bulunmadığını belirterek sözünü kesti. Heyet daha sonrasında ise SEGBİS bağlantısını kapatarak Kışanak’ın beyanda bulunmasını engelledi. 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tutuklu Gültan Kışanak ablasının cenazesine getirildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    9 Ağustos 2023, 16:34

    […] siyasetçi Gültan Kışanak, ablası Zeynep Özer’in Elazığ’daki cenaze törenine katıldıktan sonra yeniden cezaevine […]

    Cevapla