Tutuklu iki gazetecinin iddianamesi hazırlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DFG Eşbaşkanı Dicle Müftüoğlu ve MA editörü Sedat Yılmaz’ın da aralarında olduğu 19 kişi hakkında hazırlanan iddianame, mahkemeye sunuldu. 

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı ve Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Dicle Müftüoğlu ile MA editörü Sedat Yılmaz’ın da aralarında olduğu 5’i tutuklu 19 kişi hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, mesleki faaliyetleri gerekçe gösterilerek 3 Mayıs’ta tutuklanan gazetecilerin de aralarında olduğu 19 kişinin iddianamesini, Ankara 28’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. 

Mahkeme, 15 gün içerisinde ya iddianameyi kabul edecek ya da reddedecek.

Ne olmuştu?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 29 Nisan’da 15 kentte yapılan ev baskınlarında Müftüoğlu ve Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. 19 isim, 24 saat boyunca avukatları ile görüştürülmedi ve dosyaya gizlilik kararı getirildi. 19 isim, 4 gün sonra Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Müftüoğlu ve Yılmaz ile Erol Balcı, Abdurrahim Tanyeli ve Ramazan Debe, 3 Mayıs’ta çıkarıldıkları mahkemece “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı.

Serhat News 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tutuklu iki gazetecinin iddianamesi hazırlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir