1. Haberler
  2. Güncel
  3. Tutuklu yakınları eylemlerini cezaevi önüne taşıdı

Tutuklu yakınları eylemlerini cezaevi önüne taşıdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir süredir ‘Adalet Nöbeti’ gerçekleştiren ‘Hasta ve İnfazları Yakılan’ tutuklu aileleri, nöbetlerini Van Cezaevleri Kampüsü önüne taşıdı.

Mezopotamya Haber Ajansında yer alan habere göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan ve çok sayıda sivil toplum örgütünün destek verdiği eyleme izin verilmedi. Jandarma tarafından çembere alınan ailelerin açıklamasına izin verilmezken, gazetecilerin de alana girmesi yasaklandı. Açıklamaya izin verilmemesi üzerine aileler, TUHAY-DER Van Şubesi’nde açıklama yaptı.

Basın toplantısında konuşan TUHAY-DER Van Şubesi Eşbaşkanı Edibe Babur, açıklamaya izin verilmemesine tepki göstererek, “Bugün cezaevlerinde binlerce hak ihlali yaşanıyor, çok sayıda tutuklu şüpheli bir şekilde yaşamını yitiriyor. Ailelerimiz de cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine ‘dur’ demek için bir gündem oluşturmaya çalışıyor. Ne yazık ki devletin kolluk güçleri bu durumu engelliyor. Kolluk Jandarma cezaevi önünde annelerimize saldırı girişiminde bulundu.  Ailelerimizin adalet nöbeti sürecektir. Biz de bir kez daha buradan söylüyoruz; ailelerimizin yanındayız” şeklinde konuştu.

Serhat News

(lg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tutuklu yakınları eylemlerini cezaevi önüne taşıdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir