Tutukluların elektrik kullanmalarına dair yönetmelik Resmi Gazete’de

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cezaevindeki tutukluların aydınlatma giderleri dışında ödedikleri elektrik faturası “ticarethane” statüsünden, daha düşük bedellerle ödeyebilecekleri “mesken” statüsüne çevrildi

Tutukluların yüksek elektrik faturalarıyla karşı karşıya kalmasına neden olan “ticarethane” tipi faturalandırma, Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle “mesken” statüsüne çevrildi. Adalet Bakanlığı‘nın hazırladığı “Ceza İnfaz Kurumlarında Bulundurulabilecek Eşya ve Maddeler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Böylece aydınlatma dışında, elektrik giderlerini kendileri karşılayan tutuklular, faturalarını bundan sonra daha düşük bedellerle ödeyebilecek.

Elektrikli ocağa izin çıktı

Ayrıca tutuklular, koğuşlarda elektrikli ocak da bulundurabilecek. Yapılan düzenleme ile “Mutfak teşkilatı bulunmayan ceza infaz kurumlarında, yemek yapılabilecek herhangi bir yerin olmaması durumunda, hükümlülerin kaldıkları koğuş, oda ve eklentilerinde, idare tarafından verilen ve yemek yapmada kullanılacak her türlü gıda maddesi ve malzemesinin yeteri kadar bulundurulmasına” izin verilecek.

Resmi Gazete’de yer alan düzenlemede, yemek yapmada kullanılan tüp gibi yanıcı ve parlayıcı madde veya malzemeler, yemek pişirilmesinden sonra, oda veya koğuşun dışında, idarenin kontrolünde bir bölüme alınacak.

Düzenlemede, kurumun “fiziki imkânları müsait olduğu takdirde”, “oda ve koğuşlarda elektrikli ocak bulundurulmasına müsaade edilebileceği gibi; aradaki bağlantının standartlara uygun olması ve güvenlik bakımından sakınca oluşturmaması koşuluyla tüpün koğuş veya oda dışında, ocağın ise koğuş veya odada bulundurulması suretiyle tüplü veya gazlı ocaklara da izin verilebilecek.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tutukluların elektrik kullanmalarına dair yönetmelik Resmi Gazete’de

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir