Uçan Süpürge Vakfı ‘E-Eşitlik Projesi’nin ilk tanıtım toplantısını Van’da gerçekleştirdi 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uçan Süpürge Vakfı, şiddet, yasal haklar, temsil eşitsizliği, görünürlük, üretme ve yaratma gibi birçok farklı konuda farkındalık oluşturmayı hedefleyen ‘E-Eşitlik Projesi’nin tanıtımını Van’da gerçekleştirdi.

Van’da bir otelde kentteki Sivil Toplum Örgütleri (STK) ve çok sayıda aktivistle bir araya gelen Uçan Süpürge Vakfı bu projeyi Van ile birlikte Türkiye’nin 7 ayrı bölgesinde tanıtacak. Uçan Süpürge Vakfı kurulduğu günden bu yana kadınların ve kadın örgütlerinin birikimlerine olan inancıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili bugüne kadar çok sayıda proje yürüten vakıf, ‘E-Eşitlik’ projesiyle de kadınların karar alma mekanizmalarına katılım sağlamalarını, aktif vatandaşlık becerilerini güçlendirmelerini ve kadınların insan hakları konusunda örgütlü ve bütüncül hareket etmelerini amaçlıyor.

Uçan Süpürge Vakfı ‘E-Eşitlik Projesi’nin ilk tanıtım toplantısını Van’da gerçekleştirdi  - Uçan Süpürge Vakfi ‘E Eşitlik Projesinin ilk tanitim toplantisini Vanda gerçekleştirdi 1

7 bölgede kadınlarla bir araya gelindi

Bu amaçlar ışığında vakıf, Türkiye’nin 7 farklı bölgesinde 7 farklı ilden kadın temsilci ile bir araya gelerek; dijital bir eğitim platformu kurmak ve bu platform aracılığıyla da kadınlara cinsiyet eşitliği ile ilgili gerekli bilgileri sağlayarak kadınların sivil toplumdaki ve STK’lerde ki kapasitelerini güçlendirmeye çalışıyor. Tamamen ücretsiz kurulacak dijital platforma ise bütün kadınlar telefon, tablet ve bilgisayar gibi her türlü kanaldan erişebilecek. Dijital platformun içeriğinde, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kapsamlı bir eğitim bulunacak. Avrupa birliği tarafından desteklenen ‘E-Eşitlik Projesi’nin Van’da yapılan ağ kurma ve bilgilendirme toplantısında, dijital platformu kapsayan toplumsal cinsiyet temel kavramları, hukuk, savunuculuk ve medya- yeni medya başlıkları ile ilgili bilgilendirmeler yaparken aynı zamanda katılımcıların bu konuyla alakalı görüş ve önerileri alındı.‘E-Eşitlik Projesi’nin tanıtımı ve STK’lerle yapılacak diğer toplantılar; Adana, Ankara, Gaziantep, İstanbul, İzmir ve Trabzon’da gerçekleştirilecek.

Uçan Süpürge Vakfı ‘E-Eşitlik Projesi’nin ilk tanıtım toplantısını Van’da gerçekleştirdi  - Uçan Süpürge Vakfi ‘E Eşitlik Projesinin ilk tanitim toplantisini Vanda gerçekleştirdi 3

Uçan Süpürge Vakfı ne zaman kuruldu?

Uçan Süpürge 13 Kasım 1996’da kâr amacı gütmeyen bir şirket olarak hayatına başladı. 2009 yılında dernek statüsü kazandı. 2017 yılında Uçan Süpürge Vakfı kuruldu. Kurulduğu günden bu yana çalışmalarında kadınların güçlendiği ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı herkes için adil bir dünyaya kavuşması için değişim yaratmayı hedefliyor. Şiddet, yasal haklar, temsil eşitsizliği, görünürlük, üretme ve yaratma gibi birçok farklı konuda farkındalık yaratmayı amaçlayan Uçan Süpürge, çocuk yaşta ve zorla evlilik sorununun Türkiye’nin gündemine girmesinde öncü bir rol oynamıştır. Çeyrek asrı geride bırakan Uçan Süpürge bu amaçla toplantılar ve paneller düzenlemiş, yayınlar çıkartmış, televizyon programları yapmış, Türkiye’nin her yerinde yerel muhabir ağı oluşmasını sağlamış, üniversite öğrencileriyle yakın ilişkiler kurmuştur.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Uçan Süpürge Vakfı ‘E-Eşitlik Projesi’nin ilk tanıtım toplantısını Van’da gerçekleştirdi 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir