Van 1 Mayıs mitingine hazırlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Van’da düzenlenecek olan 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçi Bayramı mitingine katılım çağrısı yapıldı.

DİSK-Genel-İş Van Şubesinde bir araya gelen 1 Mayıs miting tertip komitesi ortak basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Genel-iş Van Şube Eşbaşkanı Ömer Tekin, Van halkını Musa Anter Parkında yapacakları mitinge davet etti.-“Ekonomik kriz, işsizlik, zamlar, pandemi, borçlanma derken ülkemizde insanca yaşamak bir yana hayatta kalmak bile her gün zorlaşıyor” diyen Tekn, bu düzenin toplumun işini, aşını geçimini ve sağlığını koruyamadığını söyledi.
Açıklamanın devamında, “Bu düzenin çarkları, dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini üreten bizleri, işçileri, emekçileri, kamu emekçileri, mühendisleri, mimarları, hekimleri, avukatları, aydınları, akademisyenleri, sanatçıları, gençleri, kadınları, emeklileri, emekli dahi olamayanları ezdikçe eziyor” diyen Tekin, “Bu düzenin çarkları, zengini daha zengin etmek, bankaların kasalarını doldurmak, şirketleri ihalelerle beslemek üzere kurulmuştur” ifadelerini kullandı.
Katılım çağrısı yapıldı
“Gün şikâyet etme günü değildir” sözleri ile konuşmasını sürdüren Tekin, Musa Anter Parkinda düzenleyecekleri mitinge katılım çağrısı yaptı.
Tekin sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bizlerin, tüm sömürülenler, yoksullaşanlar, ezilenler olarak bu düzeni değiştirme, 84 milyonun insanca yaşayacağı bir ülkeyi inşa etme gücümüz var. 1 Mayıs, İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma günü ülkenin dört bir yanında gücümüzü ve coşkumuzu meydanlara taşıdığımız bir gün olacaktır. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Van’da da biz emek ve meslek örgütleri olarak 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Gününe giderken birlikte değiştirme irademizi işyeri işyeri, sokak sokak, meydan meydan örgütleyeceğimizi, meydanlarda tüm halkımızla omuz omuza olacağımızı ilan ediyor, emekten, barıştan, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana olan herkesi 1 Mayıs Pazar günü, saat 10.00’da Musa Anter Parkında buluşmaya çağırıyoruz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van 1 Mayıs mitingine hazırlanıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir