Van Akdamar’da yapılacak Badem Çiçeği Festivaline boykot kararı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da her yıl düzenlenen Badem Çiçeği Festivali için basına davet bile gönderilmezken basına kapalı fenomen toplantısı yapıldı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü öncülüğünde yapılan toplantıya ulusal ve yerel basında görev alan gazeteciler yerine sadece fenomenler çağırıldı.

 

Van’da yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanlarından biri olan Akdamar Adası’nda Badem Çiçeği Festivali düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl plan ve programsız son gün yapılan davetle başlayan ve eleştirilerin odağı haline gelen Festival bu yıl basına kapalı bir şekilde düzenlenecek. Kentin tanıtımında sınıfta kalan kurum müdürü ulusal ve yerel basını görmezden gelmeye devam ediyor. Van’ın Gevaş ilçesi sınırları içerisinde yer alan Akdamar Adası, badem ağaçlarının çiçek açmasıyla bambaşka bir güzelliğe bürünürken, Van Valiliği, Kültür Turizm İl Müdürlüğü, Van YYÜ, Kültür Turizm Bakanlığı ve Van Gölü Aktivistleri öncülüğünde Badem Çiçeği Festivali düzenlenecek. Tarihi yapısı ve coğrafi konumuyla turizmin başkenti olabilecek potansiyele sahip Van’da bugüne kadar hiçbir çalışma ve projeye imza atmamış Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tanıtım noktasında ulusal ve yerel basında görev alan gazetecileri hiçe sayarak sözde fenomenler ile tanıtım yapma girişiminde bulunuyor.

Tanıtım noktasında yıllardır sorunların yaşandığı Van’da bu sabah düzenlenen Badem Çiçeği Festivali toplantısında gazeteciler davet edilmezken sadece fenomenler davet edildi. Yıllardır kentin tanıtımı için canla başla çalışan basın mensuplarının görmezden gelinmesi tepkiyle karşılandı.

 

Gazeteciler katılmayacak

 

 

Van’a atandığı günden bu yana turizm noktasında her hangi bir iyileştirme girişiminde bulunmayan Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdurrahman Şahin’in bundan sonra alacağı karar ve çalışmalar merak konusu.  Kurumun bu vurdumduymaz tavırlarına tepki gösteren ulusal ve yerel basın çalışanları sosyal medyadan duyurulan etkinliğe katılmama kararı aldı.

Van Akdamar’da yapılacak Badem Çiçeği Festivaline boykot kararı - Badem Cicegi Festivali1

 

Serhat News

Tepki Ver | sinirli14
2
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
14
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Van Akdamar’da yapılacak Badem Çiçeği Festivaline boykot kararı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    21 Nisan 2024, 19:12

    Sahi bu Akdamar adasının bahçesindeki badan ağaçlarının bademleri toplandıktan sonra bu ağaçlardan toplanan bademleri kim satıyor acaba?
    Burası devlete sit nir Ören yeri olup tüm varlıklar satıştan doğacak bu badem parası milli emlak aracılığı ile satılıp parası devletin kasasına gitmeli kanunen.
    Aldığım duyumlara göre bu adanın bademleri toplandıktan sonra birilerinin ( ! ) cebine gidiyormuş parası.
    Bu olayı geçmişe dönük parasını Van Valisi Sayın Ozan Balcı Bey bir araştırsın lütfen!!
    Dizlerde basın medya okayı olarak bu konuyu gündeme haber olarak araştırırsanız Van halkı olarak mutlu oluruz.

    Cevapla
  2. Avatar

    Ekonomik kriz var millet ekmek bulamıyor sofrada kuş sütü eksik amaçları Vanı tanıtmak değil göbek şişirmek

    Cevapla