Van Barış Anneleri: Barış Annesi derhal serbest bırakılmalıdır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Barış Anneleri Meclisi, Barış Annesi Behiye Yalçın’ın tutuklanmasına tepki göstererek, yapılan yanlıştan bir an önce geri dönülmesi çağrısında bulundu.

Van Barış Anneleri Meclisi, HDP Van İl binası önünde İzmir’de Barış Annesi Behiye Yalçın’ın da aralarında olduğu 6 kadının tutuklanması ve tutuklu Barış Annesi Hanse Bulut’un infazının yakılmasına tepki gösterdi. Açıklamayı Barış Anneleri adına Zekiya Kaya yaptı.

Van Barış Anneleri: Barış Annesi derhal serbest bırakılmalıdır - van baris anneleri 2

‘Barış isteyen bir annenin tutuklanması en büyük ayıptır’

Kaya, herkesin barış için, adalet için elini uzatan bir barış annesine dönük gerçekleştirilen tutuklama yaklaşımın asla kabul etmeyeceklerini bilmesi gerektiğini söyledi. Bir gün daha geçmeden barış annesinin bırakılması gerektiğini ifade eden Kaya, “Anneler barış istiyor, adalet istiyor. Anneler barışın ve adaletin sembolüdür. Biz anneler hiçbir zaman savaş istemedik, ölüm istemedik. Her zaman adalet ve barış için mücadele ettik. Annelerin canı yandı, yüreği yandı ama yine de onurlu bir barış için her zaman elini uzattı. Barış annesi Behiye barış istediği içimn tutuklanmıştır. Bu büyükbir ayıptır ve bir an önce bu ayıptan geri dönülmelidir” çağrısında bulundu.

Açıklama “Yaşasın barış” sloganın ardından alkışlarla son buldu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Barış Anneleri: Barış Annesi derhal serbest bırakılmalıdır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir