Van Belediyesi Edremit’i satılığa çıkardı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi mülkiyetleri Edremit İlçesi sınırlarında bulunan 13 ayrı parseli satmak için ilana çıktı. İlan kayyım tarafından atanan meclis üyeleri tarafından alındı.

Seçimlere kısa süre kala Van Büyükşehir Belediyesi kentte birçok taşınmazı satılığa çıkardı. Daha önce kent merkezinde bulunan İpekyolu İlçesi sınırlarındaki taşınmazları satan belediye bu kez de turistik yer olan Edremit İlçesine el attı. Kayyım tarafından feshedilen belediye meclis üyelerin yerine atanan ve memurlardan oluşan meclis üyelerinin imzasıyla yayınlanan ilanda Edremit sınırları içinde yer alan 12 ayrı parsel ile Tuşba İlçe sınırlarında bulunan bir parsel olmak üzere toplam 13 parselin satışına karar verildi. 

İhale 13 Aralık’ta

Belediye meclis kararı başında Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’nın bulunduğu belediyenin basın birimi tarafından internet sitesinde yayınlandı. 3 sayfalık ilan metninde arsaların adresleri ile muhammen bedellerine kadar geniş bilgilere yer verilerek, “Mülkiyeti Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait İlimiz Edremit İlçesi Eskicami ve Yenicami Mahallesinde bulunan ve aşağıda listede belirtilen 12 adet taşınmazın Van Büyükşehir Belediyesinin 20.11.2023 tarih ve 337 sayılı Meclis Kararı ile İlimiz Tuşba İlçesi İstasyon Mahallesi 15 ada 93 nolu parselin satışı, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35. Maddesi doğrultusunda Kapalı Teklif usulü ile ihale yapılacaktır. Van Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda 13.12.2023 tarihinde Çarşamba günü saat 10:00’da, İpekyolu İlçesi Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Van Büyükşehir Belediyesi D Blok 2. Kat Encümen Toplantı Salonunda ve Encümen huzurunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35. maddesi doğrultusunda Kapalı Teklif Usulü ile ihale yapılacaktır” denildi.

Toplam bedel 36 milyon

İlanda 13 parselin 11 konut alanında yer aldığı vurgulanırken, 2 parselin ise ticari alanda yer aldığı açıklandı. 13 parselin 36 milyondan satışa çıkarılacağı da dile getirilen ilan metninde en ucuz parselin 2 milyon en pahalı arsa ise 11 milyon olarak açıklandı.

Daha önce konut ve işyerleri satılmıştı

Van Büyükşehir Belediyesi tepkilere rağmen daha önce de Edremit ilçesinde bulunan 30 konut, 6 dükkân ve Tuşba’da bulunan arsa ve konut için ihaleye çıkmıştı. Mülkiyeti Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na ait Edremit ilçesi Eskicami ve Yenicami Mahallesi’nde bulunan 30 konut, 6 dükkân ile Tuşba ilçesindeki bir konut ve arsanın Kapalı Teklif usulü ihale ile satılmıştı.

Serhat News

Tepki Ver | sinirli47
5
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
47
sinirli
Sinirli
2
_a_rm_
Şaşırmış
Van Belediyesi Edremit’i satılığa çıkardı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 Yorum

  1. Avatar

    İsmail say Edremiti sömürdü yapar yapar bunuda yapar birde Van büyükşehir belediyesine aday olacaktı Edremit bitti ordanda biraz kazanması lazım tabi.
    Belediye başkanı olacak adaylara duyurulur zengin olmak için Edremit belediye başkanı olmalısınız çalıp çırpılacak en güzel yer 👍

  2. Avatar

    Seçimi kaybedecek lerini bildikleri için sat babam sat misali.

    Cevapla
  3. Avatar

    Arsaların işlenmesi lazım, belediye elinde bir işlevi olmuyor o yüzden en mantıklı şey satışa çıkarmak ve boş arazileri işlenmesini sağlamak. Büyük illerde belediyelere ait toprak parçası çok azdır. Gazetecilik yapacaksanız adam akıllı yapın

    Cevapla
  4. Avatar

    İsmail say bitirdi zaten ne kaldı

    Cevapla
  5. Avatar
    6 Aralık 2023, 11:49

    Seçimlerden önce çalabildiğimiz kadar çalalım bir daha fırsat olmaz mantığı, çalın burnunuzdan fitil fitil gelir inşallah Amin.

    Cevapla
  6. Avatar
    6 Aralık 2023, 19:03

    İş yerine ihtiyacım var sıhhi tesisat kombi bakımı onarımı teknik servis hizmeti vermekteyiz

    Cevapla