Van Belediyesi’nde aile saadeti: Babaya tahsis edilen aracı oğul kullanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi hizmet amaçlı kiraladığı özel araçları, keyfi işlerde kullanmaya başladı. Bazı birim müdürleri araçları çocuklarına kullandırırken, bazıları ise geceleri garaja bırakması gereken araçları 24 saat kendi özel işlerinde kullanmaya başladı.

Kayyım ile yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi’nde usulsüzlükler devam ediyor. Daha önce bazı ihalelerde yapılan usulsüzlüklerle gündeme gelen belediye bu kez de belediyeye kiralanan özel araçların bireysel kullanılmasıyla gündemde. Belediye yönetiminin aldığı kararla birlikte başta daire başkanları olmak üzere yönetimde bulunan birçok kişiye tahsis edilen araçlar geri alınmasına rağmen bazı müdürlere tanınan özel imtiyaz ise devam ediyor. Belediye tarafından kiralanan ve bazı müdürlerin emrine verilen araçların ise belediye hizmeti yerine müdürlerin kendi özel işleri ve çocuklarına kullandırdıkları ortaya çıktı.

Babaya tahsis edildi, oğul kullanıyor

Belediyenin şirketten kiraladığı 65AB017 plakalı araç Makine İkmal Bakım Ve Onarımı Dairesi Başkanı Adnan Ergenç’e tahsis etmesine rağmen oğlu Ömer Faruk Ergenç tarafından kullanılıyor. Geceleri belediyeye bırakılması gereken araç Ergenç’in oğlu tarafından sürekli belediyenin yakıtıyla Gevaş’a gidip geliyor. Gevaş merkezde Ömer Faruk Ergenç tarafından sürekli kullanılan araç ilçe sakinleri içinde de gündem konusu olmuş durumda.

Amirlere özel araç

Belediyede araçları kendi çıkarlarına göre kullanan diğer kişiler ise saha amirleri olan Ufuk Koç ile Mehmet Akın oldu. ‘Araçların akşam garaja bırakılması’ kararına rağmen sürekli iki amir tarafından kullanılıyor. Bazı görgü tanıkları, amirlerin belediye araçlarıyla hafta sonları aileleriyle birlikte farklı ilçelere gezi amaçlı gittiklerini dile getirdi.

Basın müdürü özel araç kullanıyor

Özel araç tahsis edilenlerden bir diğer kişi de belediyede sürekli yaptığı keyfi uygulamalarla gündeme gelen Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Fatih Sevinç oldu. Sevinç’e verilen aracın 24 saat yanında olması dikkat çekerken, ev işlerini dahi belediye aracıyla yaptığı iddia edildi.

Belediye daha önce karar almıştı

Belediye bünyesinde bulunan kiralık araçların daha önce bireysel kullanıldığına dair çıkan tartışmalar üzerine belediye yönetimi tarafından yeni bir karar alınmıştı. Kararda, “Kurumumuz hizmetlerinde çalıştırılan kiralık araçların belediyemizin bina yerleşkesi ya da Makine İkmal ve Onarım Daire Başkanlığı ait Garaj yerleşkesine park edilmesi gerekmektedir” denilerek, araçların mesai bitiminde evlere götürülmemesi kararı alınmıştı.

Serhat News

Tepki Ver | sinirli2
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Belediyesi’nde aile saadeti: Babaya tahsis edilen aracı oğul kullanıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 Yorum

  1. Avatar

    Adam belediyeye hizmet ediyor gece gündüz 1 saat oğlu kullandı diye bu kadarda nankör olmayın be bu içinizdeki kurtları dökün artik yarin allahin karşısına çıkacaksınız fitne fesatlık bizim bu vanlilarin içine işlemiş çekememezlik kıskançlık çirkeflik Allah sizin gibilerden korusun bizleri Allah ıslah etsin

    Cevapla
    • Avatar

      irfan diyorki; ey editör Allahın karşısına çıkacaksınız. ( sanki kendileri çıkmayacaklar kul hakkı yemiyorlar ya) sanki adam belediyeye beleşten hizmet ediyor. 1 kereden bir şey olmaz diyor. Kul Hakkını yemek günah değil çekememzlik yapmayın lütfen. Ne günlere kaldık ya. Din kimlere kaldı ya

      Cevapla
    • Avatar

      Ne ayaksınız olm siz ben hakkımı size ve ailenize haram ediyorum burnunuzdan fitil fitil çıksın devlet daireleri kimsenin babasının özel şirketi değil irfanın yaptığı yoruma bakın hele o da bu tarz imkanlardan yararlalan devletin içindeki kan emicilerden biri ,milletin hakkına tenezzül eden herkesin ben taaaa AA….. KOYAYIM.

      Cevapla
    • Avatar

      Babasının hayrınamı hizmet ediyor doğrusu biz hizmette göremedik kusura bakmayın ne kadar liyakatsız insan varsa belediyeye dolmuş devletin malını kendi keyfi için kullanan Allah’ın huzurunda hesabını verecek

      Cevapla
    • Avatar

      Sende o kul hakkı yiyenler densin demeki sen de ortaksin onlar a

      Cevapla
    • Avatar
      11 Temmuz 2023, 19:34

      Vay irfan kafatasının içinde et taşıyan irfan
      Allahın önüne çıkacaksınız diye caka satan irfan senin inandığın dinin halifesi devlet işinde kullandığı malzemeyle kendi işinde kullandığı birbirine karışmasın diye ayrı ayrı olmasına dikkat ederken sen nolur diyip temize çekiyorsun be gafil irfan.
      Haramzade irfan sen senin gibiler yüzünden kalkınamıyoruz yediğiniz her haram lokma burnunuzdan fitil fitil gelsin irfan
      Sen ne utanmaz insansın irfan

      Cevapla
  2. Avatar

    Bunlar hepsi kul hakkı ha bunu yapan akp li diye müslümana mal etmeyin. Belki dinle alakaları bile yoktur.ama kim yaparsa yapsın haksız kullananın burnundan fitil fitil gelsin.

    Cevapla
  3. Avatar

    23 daire başkanlığı var hepsinde de özel araç var.Hizmet aracı adı altında alınmış fakat maalesef özel amaç için kullanılıyorlar.Hiç birinde de ALLAH korkusu yok.Çünki halkın hizmetine kullanacaklarına kendi özel hizmetlerinde kullanıyorlar.

    Cevapla
    • Avatar
      8 Temmuz 2023, 16:35

      Adamın biri bir düğüne gidecek, uygun kıyafeti olmayınca komşusundan şalvarini istemiş. Komşu da vermemezlik etmeyerek demiş ki bak ben veriyorum şalvarı ama içinde tırr, fiş etmeyesin. Kıssadan hisse. Yahu, adamlar sizin iradenizi gasp etmiş, sizi hiç saymış ve size ait belediyeye çökmüş siz hala kiralık arabanın kullaniminden rahatsizsiniz. Elinsaf.

      Cevapla
  4. Avatar

    Lan irfan sen malsın asıl sende Ayhan ergencin akrabasısın

    Cevapla
  5. Avatar

    Çok komik ya gerçekten az önce girdim siteye resmen baktım bu adam lise mezunu bile değil ki bence bu vatandaş akp de değil tamamen cemaatler üzerinden yürümüş ve onlar sayesinde varolmuş biri bence bu adamın görev yaptığı tüm yerler araştırılmalı öksüz yetimin hakkını kendi oğluna peşkeş çeken insandan her şey beklenir e tabi kendi oğlu olunca kul Hakkı olmuyor diye düşünen de olabilir 🤣🤣🤣

    Cevapla
  6. Avatar

    Bu daire başkanı hdp döneminde de daire başkanlığı yapmış 🤣🤣

    Cevapla
  7. Avatar

    Kesinlikle kullanıma izin verilsin günahtır nasıl eve gidip gelecekler nasıl geceleri gezecekler onu düşünün baba sağolsun

    Cevapla
  8. Avatar

    Bu ne ki! Devede pire… Neler var neler. Mühendisler bile hazırladıkları her ihale şartnamesine son model kontrol aracı ekliyorlar ve iş süresince 24 saat kontroller bu araçlarla geziyor. Müteahhitler bu maliyetleri ihalenin üzerine ekliyor. Hatta mal alım ihalelerinde bile kontrol aracı istiyorlar. Yol yapım daire başkanlığının son mal alım ihalesine bakabilirsiniz. 3 aylık işte müteahhit işi bir ayda bitirdi ama araç 3 ay kontrol olan kişide kalıyor…

    Cevapla