Van Belediyesi’nin ölüm yoluna AFAD’tan dur kararı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesinin Gürpınar İlçesinde, Hakkari-Van arasında yaptığı yolun çığ bölgesinde geçtiğine dair yapılan itirazlar sonuç vermeyince köylüler AFAD’a başvurdu. Yol AFAD kararıyla iptal edildi.

Hakkari ile Van arasında alternatif yol olarak yapımına başlanan yolun çalışmaları devam ediyor. Hakkari’de Özel İdare ekipleri, Van’da ise kayyım tarafından yönetilen Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yolun fizibilite çalışmaları yapılmadan sürdürüldüğü iddia edildi. Van Büyükşehir Belediyesinin Yalınca Mahallesi kırsalında yapılan yolun çığ bölgesinde olduğuna dair mahalle sakinlerin bütün itirazlarına rağmen iki aydır iş makinalarıyla yapılan çalışmalar sürüyordu.

Van Belediyesi'nin ölüm yoluna AFAD'tan dur kararı - cig bolgesi yol yapimi 2

Çığ bölgesi kararı

Mahalle sakinlerin Belediye’ye yaptıkları itirazlar sonuç vermeyince Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) başvuruda bulundu. AFAD ekiplerin bölgede yaptığı incelemelerde yolun çığ bölesinde olduğu tespit edildi. Yapılan tespit kararından sonra açılan yol iptal edilerek, yönü değiştirildi. Yeni kararla birlikte belediye bağlı iş makineleri açtıkları yolu iptal ederek, ekiplerin yeni gösterdiği güzergahta çalışma başlattı.

Kamuya büyük zarar verildi

Konuyla ilgili görüştüğümüz ve isminin açıklanmasını istemeyen bir belediye yetkilisi, kendilerini elinde de bölgenin çığ bölgesi olduğuna dair belgeler olduğunu belirterek, “Biz bu bölgede çalışmaya başladığımız anda mahalle sakinleri buranın çığ bölgesi olduğuna dair bize bildirdiler. Bizde araştırdık ve bilginin doğru olduğunu tespit ettik. Ancak belediyede karar sahibi olan kişileri ikna edemedik. Burada iki aydır çalışma yapıyorduk. Şimdi AFAD ekipleri gelerek yolu iptal etti. İptal kararı iyi oldu. Ama bu uygulamaya kamuya büyük bir zarar uğrattı.” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Belediyesi’nin ölüm yoluna AFAD’tan dur kararı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir