Van Büyükşehir Belediyesi 234 personel alımı yapacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mahkeme kararlarına rağmen 306 işçiyi işlerine geri almayan Van Büyükşehir Belediyesi iştiraki şirketlerinden BELVAN Ulaşım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bünyesinde 234 mevsimlik işçi alımı yapacağını duyurdu.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden de duyurusu yapılan alımlarda başvurular 29-31 Mayıs 2023 tarihleri arasında sadece internet üzerinden online olarak https://kariyer.van.bel.tr adresine yapılacak. Posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular kabul edilmezken, internetten alınacak başvurular için ise son tarih 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü saat 17:00 olacak.
Farklı meslek gruplarından alınacak olan işçiler, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı ve Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığında çalıştırılacak.

Alınacak işçiler noter kurası ile belirlenecek

Başvuru yapan adayların başvuru kriterlerine sahip olup olmadıkları tespit edilerek, Başvuru kriterlerine sahip olduğu belirlenen adaylar için 06 Haziran 2023 Salı günü saat 14:00’da Van Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binasında bulunan toplantı salonunda noter huzurunda kura çekimi yapılacak ve kura sonucunda asil ve yedek adaylar belirlenecek.

Ayrıca başvuru ile ilgili özel ve genel şartlara, www.van.bel.tr adresindeki duyurular kısmı ve kariyer.van.bel.tr adreslerinden ulaşabilecek.

Ne olmuştu?

Van Büyükşehir Belediyesi’ne, 2011 yılında yaşanan depremin ardından İŞKUR üzerinden bin 888 kişi alındı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki belediyeye, 17 Kasım 2016’da kayyım atanmasının ardından 4 Aralık 2017’de çıkan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşerondan sürekli işçi kadrosuna geçme kararı çıktı. Çıkan kararnameyle, belediyede kadro almaya hak kazanan işçilerin, güvenlik soruşturmaları da tamamlandıktan sonra isimleri belediyenin resmi internet sitesinde yayınlandı. Yayınlanan listeye göre bin 702 kişiyi mülakata alındı. Dönemin Van Valisi Murat Zorluoğlu’nun kayyım olduğu dönemde mülakata girmeye hak kazanan 440 kişi elendi. Fakat yaklaşık bir hafta sonra elenen 134 kişi mahkeme kararı olmadan işe geri alındı. Geriye kalan 306 işçi ise başlattıkları hukuk mücadelesinin ilk sonucunu 2019’un şubat ayında mahkemenin, ‘Mülakat usulsüzdür, yasa gereği kanun yerine getirilmemiştir, işçiler işe iade edilmeli’ kararıyla aldı.

Yerel mahkemenin verdiği kararı Erzurum Bölge İdare Mahkemesi’nin onamasının ardından işçiler, dört kez mülakata çağrıldı. Mülakat sonuçlarının olumsuz olması gerekçesiyle işçiler yeniden mahkemeye başvurdu. Hem mahkeme kararlarından hem de girdikleri mülakatlardan bir türlü sonuç alamayan işçiler, şimdiki Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi kayyımı Ozan Balcı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Vali Balcı, işçilerin 3 Eylül’de gireceği mülakatla ilgili hukuk çerçevesinde karar vereceklerini belirtti. Fakat Balcı’nın bu sözleri üzerine mülakata giren işçiler, dördüncü kez başarısız sayıldı ve görevlerine iade edilmedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Büyükşehir Belediyesi 234 personel alımı yapacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir