Van depreminde yardım için gelen Gürcistan uçağı, 2011’den beri onarılmayı bekliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van depreminde Gürcistan’dan yardım getiren uçak, Erzurum Havalimanı’nda yaşanan kazada zarar gördü. 2011’den beri onarılmayı bekleyen uçak, parçalara ayrılarak havalimanı dışına taşındı.

Van’da 2011’de meydana gelen depremde Gürcistan’dan yardım malzemesi getiren ancak Erzurum Havalimanı’nda apronda geçirdiği kazada kokpiti hasar gördüğü için yıllardır havalanamayan uçak, parçalara ayrılarak havalimanı dışına taşındı.

Van depreminde yardım için gelen Gürcistan uçağı, 2011'den beri onarılmayı bekliyor - Sayfa 2

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Van depreminin ardından birçok ülkeden depremzedeler için gönderilen yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılması için kente en yakın havalimanının bulunduğu Erzurum’dan “hava köprüsü” kuruldu.

Van depreminde yardım için gelen Gürcistan uçağı, 2011'den beri onarılmayı bekliyor - Sayfa 3

Gürcistan’dan da 30 Ekim 2011’de çadır yüküyle havalanan ve gece saatlerinde Erzurum Havalimanı’na inen SKY Georgia Airlines firmasına ait “Ilyushing Il-76TD” tipi nakliye uçağı, yükünü boşaltmasının ardından parka çekilirken aprondaki Kırgızistan uçağının kanadına çarptı.

Van depreminde yardım için gelen Gürcistan uçağı, 2011'den beri onarılmayı bekliyor - Sayfa 4

Uçak, kaza nedeniyle kokpit bölümünde oluşan hasarın onarılması ve Gürcistan’a gönderilmesi için gerekli işlemlerin yapılması amacıyla havalimanındaki parka çekildi.

O tarihten bu yana parka çekildiği noktada bekletilen ve hasarı onarılmayan hava aracından, yardım uçağı olması nedeniyle park ücreti de alınmadı.

Van depreminde yardım için gelen Gürcistan uçağı, 2011'den beri onarılmayı bekliyor - Sayfa 5

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce havalimanı apronunda bulunan ve hurdaya ayrılan uçak, ihaleyle satıldı.

Parçalara ayrılan uçak tır yardımıyla havalimanı dışındaki boş bir araziye taşındı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van depreminde yardım için gelen Gürcistan uçağı, 2011’den beri onarılmayı bekliyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir