Van direnişinin güler yüzlü çocuğu cezaevinden çıktı: Tepkimi gülerek göstermek istedim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güler yüzlü fotoğrafıyla direnişin sembolü olan Muhammed Orhan, tahliye edildiği cezaevi önünde sevenleri tarafından karşılandı. Gündem olmasından dolayı mutlu olduğunu dile getiren Orhan, tepkisini gülerek dile getirdiğini ve fotoğrafta bir kurgu olmadığı söyledi.

Van’da seçilmiş belediye Eş Başkanı Abdullah Zeydan’ın memnu hakların geri alınması üzerine kentte başlatılan tepki sırasında gözaltına alınıp tutuklanan ve güler yüzlü fotoğrafıyla direnişin sembolü olan Muhammed Orhan (18) avukatlarının yaptığı itiraz üzerine Van Sulh Ceza Hâkimliğince tahliye edildi. Tahliye edilen Orhan’ı Van T Tipi Cezaevi çıkışında ailesi ve avukatlarının yanı sıra çok sayıda kişi karşıladı.

‘Tepkimi gülerek vermek istedim’

Cezaevi önünde konuşan Orhan, moralinin ve gülüşünün asla solmayacağını söyledi. Orhan, “Gözaltına alınırken de tutuklanırken de moralim yüksekti. Çünkü haklı olduğumu biliyordum. Haklı bir direnişti ve hakkımıza ulaştık. Mazbata bizim için bir iradeydi bizler de irademiz için direndik. Buradan bize ve direnişimize destek olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Van direnişinin güler yüzlü çocuğu cezaevinden çıktı: Tepkimi gülerek göstermek istedim - IMG 20240416 WA0019 Van direnişinin güler yüzlü çocuğu cezaevinden çıktı: Tepkimi gülerek göstermek istedim - IMG 20240416 WA0018 Van direnişinin güler yüzlü çocuğu cezaevinden çıktı: Tepkimi gülerek göstermek istedim - IMG 20240416 WA0017

Serhat News

Tepki Ver | mutlu2
2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van direnişinin güler yüzlü çocuğu cezaevinden çıktı: Tepkimi gülerek göstermek istedim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir