Van İpekyolu Belediyesi’nde yolsuzluğun üstü kapatıldı iddiası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İpekyolu Belediyesi’nden yaşanan ‘yolsuzluk’tan dolayı biri Park Bahçeler Müdürü olmak üzere görevden alınan 2 memur göreve iade edildi.

Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından Van Kalesi eteklerinde yapılmaya başlanan ve yaklaşık maliyeti 24 milyon TL olan parkın yapımında, 1 milyon 400 bin TL’lik usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmada açığa alınan 2 memur görevlerine iade edildi. Memurların görevine iade edilmesine rağmen yaşanan yolsuzlukla ilgili hiçbir açıklama yapılmaması ise yolsuzluğun üstü kapatıldığı tartışmalarını beraberinde getirildi.

Başka görevlere verildi

Görevlerine iade edilen 2 personel daha önce yürüttükleri görevler yerine farklı görevlere verildi. İki personelinde görevine iade edilmesine rağmen kendi görevlerine verilmemesi dikkat çekerken, Park Bahçeler Müdürlüğüne ise halen çifte maaş tartışmalarıyla gündemde olan Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü sözleşmeli personel olan A.G. vekaletten yapılan ataması devam ediyor.

Park yeniden ihaleye açılacağı iddiası

Yolsuzluk tartışmalarından sonra durdurulan parkın çalışmaları ise halen başlatılmadı. Belediye içindeki kaynaklar ise bu durumu yeni bir usulsüzlüğe yorumluyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir belediye yetkilisi, “Bu ihalede baştan beri sorun vardı. Yönetiminde bilgisi vardı. Sadece iki personel kısa süreli kurban seçildi. Şimdi yeni bir ihale yapılmak isteniyor. Böyle bir durum belediyeye ciddi bir maddi zarar getirecektir. Yapılması gereken işi yapan firmaya ceza kesilerek, devam etmesidir. Ötesi bu ihale belediyeye iki kat bir maliyet artıracaktır” dedi.

Aynı yetkili, görevden alınan iki personelin verdiği ifadelere de dikkat çekerek, olayın üstünün kapatıldığına dikkat çekti.

Valilik genelge yayınlamıştı

29 Mart 2019 yılında yapılan yerel seçimlerden 5 ay sonra Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Mustafa Avcı ile Bedia Özgökçe Ertan’ın yerine kayyım olarak atanan, dönemin Van Valisi Mehmet Emin Bilmez imzasıyla, 20 Ağustos 2019 tarihinde belediyelere yazı gönderildi. Gönderilen yazıda, sözleşmeli personelin şube müdürlüğü görevinin iptal edilmesi istenmişti. Yazıda, “5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49. Maddesi kapsamında sözleşmeli olarak istihdam edilmekte olan personellerden, şube müdürlüğü vb. idari kadrolara vekaletten yapılan atamaların iptal edilmesini tasviplerinize arz ederim” deniliyordu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van İpekyolu Belediyesi’nde yolsuzluğun üstü kapatıldı iddiası

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir