Van iş dünyasından çağrı: TOBB’dan temsiliyet istiyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İş Dünyası Dernekleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odaları ortak gerçekleştirdikleri basın açıklamasında, Van TSO’da bugüne kadar TOBB Yönetim Kurulunda herhangi bir temsiliyet almadığını söyleyerek, artık görev alma vaktinin geldiğine inandıklarını dile getirdi.

İş Dünyası Dernekleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odaları Van Ticaret Ve Sanayi Odası’nda ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Ortak basın metni katılımcılar ardına Tüm Sanayi ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Van Şube Başkanı Süleyman Güler okudu. Güler, Van’ın ekonomik ve sosyal kalkınması için çaba gösteren STÖ temsilcileri olarak Van’ı ilgilendiren konular da birlikte hareket etmek için gönül ve kader birliği yaptıklarını ifade etti.

Van iş dünyasından çağrı: TOBB'dan temsiliyet istiyoruz - van tso is insanlari 3

‘Zaman kentimizi hak ettiği şekilde temsil etme zamandır’

Van’ın bünyesinde barındırdığı birçok potansiyele rağmen, istenilen gelişme düzeyini yakalayamadığını kaydeden Güler, bu durumun temel sebeplerinden birinin Van’ın karar alma süreçlerine dahil olamaması ve sesini yetkili mercilere yeterli düzeyde duyuramamasından kaynaklandğının altını çizdi. Zamanın Van’ın hak ettiği şekilde temsil etme zamanı olduğunu aktaran Güler, “Ülkemizin ön önemli ekonomik çatı kuruluşu olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 79. Genel Kurulu 31 Mayıs tarihinde yapılacaktır. Bu genel kurulda TOBB’un yeni Yönetim Kurulu seçilecektir. Yeni oluşturulacak Yönetim Kurulunda Van Ticaret ve Sanayi Odasının da yer alması en büyük arzumuzdur. Bu görevi şehir olarak hak ettiğimizi belirtmek isteriz” dedi.

Van iş dünyasından çağrı: TOBB'dan temsiliyet istiyoruz - van tso is insanlari 2

‘Artık Van TSO’da görev alma vakti gelmiştir’

1962 Yılında kurulan Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın bugüne kadar TOBB Yönetim Kurulunda herhangi bir temsiliyet almadığını söyleyen Güler, artık görev alma vaktinin geldiğine inandıklarını dile getirdi.Güler, “Van Ticaret ve Sanayi Odasının kurulduğu günden bugüne kadar  sergilediği olağanüstü çaba ve performans ile bölgesinin abi oda konumundadır. Özellikle TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu döneminde Van Ticaret ve Sanayi Odası her zaman ilgi görmüş ve çalışmaları yakından takip ve takdir edildiğini biliyoruz” diye konuştu.

Van Ticaret ve Sanayi Odasının önemli çalışmalara adım attığını vurgulayan Güler, “Şehrimizin kangren haline gelen birçok sorunu çözüme kavuşurken, şehrimizin markalaşması yönünde önemli adımlar atılmıştır. Artık ilimiz olumsuz haberler değil, festivallerle, fuarlarla, kalkınmayla, Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hayata geçirilen projelerle kadınlarımızın ve gençlerimizin istihdamıyla anılmaya başlanmıştır. Bu başarılı çalışmalar neticesinde Van Ticaret ve Sanayi Odası GAP Gazeteciler Birliği tarafından yılın en başarılı Ticaret ve Sanayi Odası seçilmiştir. Yine TOBB Akreditasyon denetimleri neticesinde Türkiye’nin en başarılı ikinci Ticaret ve Sanayi Odası ödülünü almıştır.

Van iş dünyasından çağrı: TOBB'dan temsiliyet istiyoruz - van tso is insanlari 4

Kısıtlı imkanlara rağmen bu başarıları elde etmeyi başaran, üyelerinin hak ve menfaatini her platformda koruyan Van Ticaret ve Sanayi Odasının, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulunda görev alarak, ilimizin ve bölgemizin sesi olmasını istiyoruz” diye vurguladı.  

Güler son olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 79.Genel Kurulunun herkese hayırlı olmasını temenni ettiklerini aktarak, yeni oluşturulacak Yönetim Kurulunda Van’ın temsiliyet kazanmasını ümit ettiklerini söyledi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van iş dünyasından çağrı: TOBB’dan temsiliyet istiyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir