Van İş-Kur’da ‘Engelli Dernekleri’ ile bir araya gelindi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van İş-Kur, Engelli Dernekleri Yöneticileri ve Temsilcileri ile iş arayan engelli yurttaşlar bir araya getirildi.

Van Çalışma ve İş Kurumu (İş-Kur) Engelli Dernekleri aracılığıyla engelli yurttaşlarla bir araya geldi. Toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte, Engelli Dernekleri Yöneticilerine, İl Müdürü Ali Aslan 4857 sayılı İş Kanununun 30. Maddesi uyarınca, işverenler elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde üç engelli, kamu işyerlerinde ise yüzde dört engelli işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüklerine ilişkin mevzuat çerçevesinde bilgi paylaşımında bulundu

Günün anlamına binaen İl Müdürlüğü’ne gelen engelli yurttaşlar Aslan ve Şube Müdiresi Hanife Beyaz ile birlikte kutlama pastası ardında hediye takdimi gerçekleştirildi.

Daha sonra İş Kulüp liderleri olan İş ve Meslek Danışmanı Ali Çınar ve Züleyha Çiftçi tarafından engelli yurttaşların genel yetenekleri, kişilik özellikleri mesleki eğilimleri ve kendilerini tanıma noktasında bilgiler verildi.

Engelli Koçları İş ve Meslek Danışmanları Gökhan Düzen ve Ali İhsan Aydınoğlu tarafından engelli yurttaşların Kamu Kurum ve Kuruluşlarına iş alımı ilanına başvuru süreçleri ve Engelli İş Koçluğu hakkında bilgilendirme gerçekleştirildi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van İş-Kur’da ‘Engelli Dernekleri’ ile bir araya gelindi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir