Van Kedisi dijital ortamda satılığa çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan ve koruma altına alınan Van kedisi birçok dijital ortamda satılığa çıkarıldı.

Her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce kişinin ziyaret ettiği Van Kedi Villası’nda koruma altında bulunan kedileri satılığa çıktı. Dijital ortamda satılığa çıkarılan kediyle ilgili şu paylaşımlar yapıldı. “Van kedisi fiyatları 2023 yılında 700 TL ile 3000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Cana yakın yapısı, ipeksi ve beyaz kürke sahip görüntüsü, kabarık kuyrukları ve suya düşkün olmaları ile bilinen Van kedileri değişik göz renklerine sahip olmaları ile kendilerinden söz ettirmektedirler.

Melezleşmeyen ve saflığını koruyabilen yapısı sayesinde dünya üzerinde son derece önemli bir yerde olan ve Doğu Anadolu bölgesine kürkleri sayesinde rahatlıkla yaşamlarını idame ettirebilen Van kedileri 6 ay karla kaplı yerlere uzun tüyler sayesinde dayanabilirken yine aşırı sıcaklara da ayak uydurabilmek için tüylerini dökmektedir.

Ayrıca tüm kediler sudan son derece korkarken Van kedileri suyu sevmeleri ile de diğer kedi türlerinden ayrılmaktadır.”

Van Kedisinin Özellikleri

Özellikleri hakkında da bilgi verilen paylaşımlarda, “Van kedisi özellikleri arasında tüylerinin ve gözlerinin 2 farklı renkten oluşması yer almaktadır. Ayrıca diğer türlere göre daha iri olmaları da Van kedilerinin özellikleri arasındadır.” Denildi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Kedisi dijital ortamda satılığa çıktı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir