Van İl Kültür ve Turizm Müdürüne, AKP’li vekil komplo mu kurdu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Kültür ve Turizm İl Müdürüne, AKP’li bir vekil tarafından kurumun bir arazisini kendi şirketine devretmesinden dolayı kurumda görevli bir kadın üzerinden komplo kurulduğu iddia edildi.

Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nde görevli Seramik ve Ebru Sanatçısı Müdür Yardımcısı Şenay İvelik Dönmez’in, Kültür ve Turizm İl müdürü Erol Uslu tarafından darp edildiği yönünde iddiaların yankısı sürüyor. Kentte bulunan bütün Turizm Acenteleri Temsilcileri ile Sivil Toplum Kuruluşlarından İl Müdürü Erol Uslu’ya tam destek geldi.

Turizmciler yaşananların komplo olduğunu öne sürerken, kent gündemini işgal eden iddialarla ilgili ise skandal bir gelişme yaşandı. İddialara göre darp sırasında kaydedilen ve soruşturma dosyasında yer alan ses kayıtlarının arkasında AKP’li bir vekil olduğu belirtildi.

Turizmcilerden tam destek

Yaşanan olayın basına servis edilmesinden sonra başta TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesi Başkanı Cevdet Özgökçe başta olmak üzere kentte bulunan bütün turizmcilerden tam destek geldi. Erol Uslu’ya ilk desteği açıklayan Cevdet Özgökçe, sosyal medya hesabından, “Kültür Turizm İl Müdürümüz Sayın Erol Uslu liyakat sahibi, aile terbiyesi almış, görevini layıkıyla yapan ilin turizmi için her konuda yanımızda olan bir devlet adamı. Böyle asılsız yalan yanlış işlere karıştırmayın. Her konuda müdürümüze kefiliz” değerlendirmesinde bulundu.

Yaşananların açık bir komplo olduğunu dile getiren Turizmci Engin Pişkin ise şu sözlerle Erol Uslu’ya sahip çıktı: “Van Turizmine, Van Müzesini Kazandıran, Turizm Sektörünün beklentilerini karşılayan, Van’ı her platformda tanıtan ve İl Kültür Müdürlüğü Görevini başarıyla devam ettiren Sayın Erol Uslu Beye yapılan apaçık bir komplodur! Müdürümüze sonsuz güveniyoruz.”

Turizmci Reşat Yeşilağaç ise, “İyi yöneticileri karalamayı iyi biliyoruz. Erol Bey Van için büyük bir değer. Çabası ve çalışkanlığı tüm turizmciler tarafından bilinir. Takdir edilir. İyi bir insan iyi bir yönetici” paylaşımıyla destek verdi.

Komplonun arkasında AKP’li vekil mi var?

Kentte, yaşanan olaydan sonra İl Müdürü Erol Uslu’ya açık destekler devam ederken, yaşanan komplonun arkasında ise AKP’nin Van Milletvekili olduğu iddia edildi.

İl Kültür ve Turizm müdürlüğünün bulunduğu yerin kısa sürede taşınacağından dolayı bina yerinin satılacağını dile getiren bir turizmci, “Bu mesele öyle sıradan bir mesele değildir. Kentte Kültür müdürlüğüne yeni bir bina yapılıyor. Mevcut bina ise satılığa çıkarılacak. Yeri çok değerli olduğundan dolayı Vanlı bir vekil yerin kendi binasına yakın olmasından dolayı kendisine verilmesini istiyor. Ama bildiğim kadarıyla bu talebi kabul edilmedi. Bu yönlü uzun zamandır müdür bey üzerinde bir baskısı var. Bu baskı sonuç vermeyince bir kadın üzerinde böyle bir oyun tertip edildi. Amaç Müdürü yerinden ederek kendine yakın birini getirmektir. Bu bizim turizmciler arasında da açık olarak konuşulan bir konu” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van İl Kültür ve Turizm Müdürüne, AKP’li vekil komplo mu kurdu?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. Avatar

    Al birini vur ötekine Kayhan Bey memleket için bir çivi çakmamış biri, Erol USLU Müze Müdürlüğü döneminde özellikle bayan personel olmak üzere personele mobbing yapan biri. Etme bulma dünyası Allah’ın adaleti şaşmıyor çok şükür.

  2. Avatar
    2 Temmuz 2023, 00:57

    Ayni konu Eroldan önceki müdürede yspılmiştir iyi araştırılsın.

    Cevapla