Van Tanıtım Günleri’nde HEDEP heyetine büyük ilgi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Dernekler Federasyonu (VANFED) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Van Tanıtım Günleri renkli görüntülerle sürüyor. Vanlı siyasetçilerin ziyaret ettiği etkinliklere, dengbêjlerin klamları da ayrı bir renk kattı.

Yenikapı’da gerçekleştirilen Van Tanıtım Günleri etkinlikleri sürüyor. Van’ın kültürel ve gastronomik değerlerinin taşındığı alandaki etkinlikler büyük ilgi görüyor. Son olarak HEDEP Van Milletvekili Pervin Buldan, Van İl Eş Başkanı Fikret Doğan’ın da aralarında bulunduğu HEDEP heyeti alana giderek stantları ziyaret etti. Stantları tek tek ziyaret eden Buldan ve Doğan’a katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Stant ziyaretlerinde Van’lı yazar Roni Nasır Kaya, Oktay Candemir, Roj Yiğit kitaplarını imzalayarak heyete takdim ederken, Van’dan giden konuklar da götürdükleri yöresel ürünleri ikram etti.

Dengbêjler büyük ilgi gördü

 

Ziyaret sırasında HEDEP heyeti dengbêj çadırını da ziyaret etti. Van FED Başkanı Fatih Yağız’ın da eşlik ettiği divanda tanınmış dengbêjlerden İsmail Seyranoğlu ile Dengbêj Kazo alanda klamlarını seslendirdiler. Dengbêjler büyük bir ilgi topladı.

 

Etkinlik alanda çekilen halaylar ve gece düzenlenen konserlerle devam etti.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Tanıtım Günleri’nde HEDEP heyetine büyük ilgi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir