Van TSO’da seçim erken başladı: Adayları 5,e yükseldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilmiyorum diğer kentlerde de ticaret ve sanayi odası seçimleri heyecanı var mı? Ama Van’da bu heyecan çoktan başladı. Özellikle Van iş dünyasının ekonomik sıkıntılardan sonra en önemli gündem maddesi Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri…

Serhat News olarak 10 gündür ticaret ve sanayi odası seçimleri için kulislerde konuşulanları toplamaya çalışıyoruz. Bu konuda kim ne diyor? Anlatılanlara kulak kabartıyoruz.

4 başkan adayının olduğu seçimler için 5’inci isim de konuşuluyor.

Mevcut başkan Necdet Takva, eski başkan Zahir Kandaşoğlu, Mevcut Van TSO yönetiminden istifa edene kadar başkanvekili olan Faruk Biner ve adaylığını açıklayan İzzet Çoban dışında bir dönem MÜSİAD Van Şubesi ve AK Parti İl Başkanlığını yapmış Abdullah Aras ile Ankara ve Van’da müteahhitlik yapan Mithat Çiftçi isimi de Van TSO başkan adaylığı için konuşuluyor.

Hatta Mithat Çiftçi’nin, Milli Eğitim Bakanlığı yapmış Eski Van Milletvekili Hüseyin Çelik’le bu konuyu Ankara’da görüştüğü de dile getiriliyor. Çiftçi’nin konuya mesafeli yaklaştığı ama bir takım iş insanlarnın ısrarı karşısında nabız yokladığı belitiliyor. “Çiftçi aday olmazsa mevcut adaylardan Faruk Biner’i destekler” yorumları ağır basıyor.

Mevcut başkan Necdet Takva’nın aday olması durumunda geçen dönem onunla birlikte hareket etmiş Yavuz Karaman, Metin Abi, Murat Beyaz, Diyadin Altındal ve Hasan Aslan yanında olmayacak.

Bu isimler başkan adaylarından Faruk Biner ile hareket edecek.

Bunlar dışında yine geçen dönem Necdet Takva’yla hareket eden ve meclise giren Abdullah Arvas, Kemal Duman, Murat İrez, Serdar Orhun, Müslüm Erbay ve Mert Altaylı’nın bu dönem Zahir Kandaşoğlu’yla hareket edecekleri konuşuluyor.

Geçen dönem yine Necdet Takva’yla hareket eden ve meclise giren İlhan Kaya, Yusuf Konak, Zeki Özköseoğlu ve Temel Kaptaner bu dönem büyük ihtimal aday olmayacaklar.

Geçen dönem Zahir Kandaşoğlu’yla hareket eden Fariz Borazan ve Şemsettin Bozkurt gibi isimlerin beklemede olduğu bilinen bir gerçek. Bu iki isim etrafında bağımsız gruplar çıkarsa sürpriz olmaz.

Yine geçen dönem Zahir Kandaşoğlu’nun listesinde yer alan Şerif Erbenzer’in yeni başkan adayı İzzet Çoban’ı desteklemesi bekleniyor.

Bu arada Hüseyin Çelik’e yakın iş insanlarından Muzaffer Aydın’ın Zahir Kandaşoğlu’yla hareket edeceği de bize gelen bilgiler arasında.

Önceki dönemde Van TSO’dan istifa eden Muhsin Furat ve benzer düşünenler ise stratejik oy kullanacaklarını söylüyor.

Başkan adaylarının 19 grupta yer alacak her 3 adaydan en az 2’sini bayram sonrasında belirlemeleri bekleniyor.

Van TSO seçimlerinde 19 grupta yarış olacak. Her grupta 3 kişi seçilecek. Kazanan 56 kişi arasında Van TSO Yönetimi, Meclis Başkanı ve vekilleri ve TOBB delegeleri belirlenecek.

Şimdilik edindiğimiz bilgiler bu. Serhat News her ay kulis bulgilerini tazeleyerek, Van TSO seçimlerinin nabzını tutacak.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van TSO’da seçim erken başladı: Adayları 5,e yükseldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir