Van TSO’dan eleştirilere cevap: Eleştiriler yapıcı olmalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van TSO kentte yapılan fuar, Sınır illeri ekonomi işbirliği ve yurtdışı gezilerle ilgili basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva, amaçlarının kenti kalkındırmak olduğunu belirterek, yapılacak eleştirilerinde kentin yararına ve yapıcı olmasını istedi.

Van TSO'dan eleştirilere cevap: Eleştiriler yapıcı olmalı - 0C4A9635

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı, Türkiye ile İran İslam Cumhuriyeti Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısı ve son olarak dış ülkelere yapılan ziyaretlerle ilgili basın toplantısı düzenlendi. Van TSO’da düzenlenen toplantıya Başkan Necdet Takva ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva, Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı’nın kent için önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, ilk olmasına rağmen iki günde 23 bin kişinin ziyaret ettiğini belirtti.

Van TSO'dan eleştirilere cevap: Eleştiriler yapıcı olmalı - 0C4A9473

Bazı illerde benzer gastronomi alanında yapılan fuarların artık turizm objesi haline geldiğine de dikkat çeken Takva, Van’ında kısa sürede bu seviyeye geleceğine inandığını söyledi. Takva, Türkiye ile İran İslam Cumhuriyeti Sınır İlleri Ekonomik İşbirliğinin 8 yıl aradan sonra yapılmasını da önemli bir adım olduğuna vurgu yaptı.

Van TSO'dan eleştirilere cevap: Eleştiriler yapıcı olmalı - 0C4A9456

Eleştirilere cevap verdi

Basın toplantısında gelen eleştirilere de cevap veren Takva, “Biz bu yıl Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı’nın ilkini yaptık. Kent tanıtımına gerçekten büyük katkı sağladı. Hatta fuardan sonra birçok firma arayarak katılmamalarından dolayı üzüntülerini dile getirdiler. Ben inanıyorum. Gelecek yıl bu fuar katılım anlamında iki katına çıkacaktır. Be kısa bir sürede kent turizmi için önemli bir fuar haline gelecektir. Buradaki tek amacımız bu kenti geliştirmektir. Yoksa bugün biz varız, yarın başka arkadaşlar olacaktır. Bu noktada yapılan eleştirileri de değerli buluyoruz. Yalnız bu eleştiriler yapıcı ve kent yararına olmalıdır” diye konuştu.

Van TSO'dan eleştirilere cevap: Eleştiriler yapıcı olmalı - 0C4A9477

Sınır toplantısında önemli kararlar alındı

Konuşmasında yapılan Türkiye ile İran İslam Cumhuriyeti Sınır İlleri Ekonomik İşbirliği Toplantısına da dikkat çeken Takva, şunları dile getirdi:

“8 yıl aradan sonra yapılan toplantı önemli ve anlamlıydı. Biz bu toplantıda başta Kapıköy Gümrük Kapısı’nın transit geçişe açılması, Kapıköy Gümrük Kapısı’na STM sahası yapılması,İran bankalarının İlimizde şube açması, Kapıköy Gümrük Kapısı’na tam donanımlı laboratuvar yapılması, Kapıköy Gümrük Kapısı’na İhtisas Gümrüğü yetkisi verilmesi, İran Konsolosluğu’nun İlimizde hizmet vermesi, Sınır kapılarından kimlikle geçiş yapılması, Başkale Gelincik Sınır Kapısı’nın açılması, Çaldıran Çilli Sınır Kapısı’nın açılması, Sınır Ticaret açık pazarının kurulması, Gümrük mevzuat hükümlerinin hafifletilmesi, Serbest Bölge kurulması, Türkiye-İran Ortak OSB kurulması, Açık pazar yeri ve sahası yapılması, İthalat ve ihracata konu olan tüm ürünlerin Sınır Ticaretine dahil edilmesi, Gümrük vergilerinin düzenlenmesi gibi konular müzakere edildik.”

Van TSO'dan eleştirilere cevap: Eleştiriler yapıcı olmalı - 0C4A9641

Takva son olarak Van TSO tarafından 18-23 Eylül tarihleri arasında Kazakistan’a İşletme Geliştirme Programı kapsamında yapılan geziyle ilgili bilgi verdi. Toplantı soru-cevap ile son buldu.

Van TSO'dan eleştirilere cevap: Eleştiriler yapıcı olmalı - 0C4A9451

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van TSO’dan eleştirilere cevap: Eleştiriler yapıcı olmalı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir