Van ve Bitlis’te gözaltına alınan 43 kişiden 7’si serbest bırakıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis ve Van’da gözaltına alınan 43 kişiden 7’si serbest bırakıldı. HEDEP Milletvekili Hüseyin Olan, operasyonlarla köylerin boşaltılmak istendiğini söyledi. 

Bitlis’in Hizan ve Tatvan ilçeleri ile Van’da dün gerçekleştirilen ev baskınlarında 43 kişi gözaltına alındı. “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüte yardım etmek” iddialarıyla gözaltına alınan 43 kişiden 7’si serbest bırakıldı. 36 kişinin ifade işlemleri ise, tutuldukları karakol ve emniyetlerde devam ediyor. Serbest bırakılan isimler şöyle: Reşit Aydın, Abdurrahman Avcil, Şükrü Avcil, Azize Çetin (70), Sunay Hergül, Pekin Hergül ve Nazife Hergül.

‘Amaç köyleri boşaltmak’

Operasyonlara tepki göstererek Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan, yaz aylarından bu yana Bitlis kırsalında köylerde operasyonların sürdüğünü belirtti. Olan, “Yazın orada bir operasyon yapıldı ve 10 köy aylarca abluka altında kaldı. İnsanlar bahçelerini ekemedi, hasadını yapamadı ve yüzlerce ağaç askeri araçların geçişleri nedeniyle söküldü. Buradaki temel neden köylerin boşaltılmasıdır. Yani o köylere kurdukları askeri üslerin etrafının boşalmasını ve orada kimsenin yaşamasını istemiyorlar” diye konuştu. 

Operasyon düzenlenen köylerde kendi partilerine oy çıktığına dikkati çeken Olan, “Öç alınmaya çalışılıyor. Bir kişinin ifadesiyle bu kadar insan gözaltına alınamaz. Bu insanların arasında çocuk, yaşlı ve hastalar var. Burada bir düşman hukuku işleniyor” dedi. 

Olan, “Halkımızın her anlamda kendisini savunması ve onların amaçlarını iyi bilmeleri gerekiyor. Halkımız haklıdır ve baş eğmeyecektir. Ne yaparlarsa yapsınlar bu operasyonlarla halkımıza geri adım attıramayacaklar” diye konuştu. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van ve Bitlis’te gözaltına alınan 43 kişiden 7’si serbest bırakıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir