Van’da AKP’li Başkanlar çocuklarını sözleşmeli olarak işe aldırdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel seçimleri kazanmasına rağmen KHK bahanesiyle İçişleri Bakanlığı tarafından Tuşba Belediyesine ‘Başkan’ olarak atanan Salih Akman, daha önce üç kızını kamu kurumunda işe aldırdıktan sonra bu defa da kızı Zeynep Akman’ın Van Büyükşehir Belediyesinde işe aldırdı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 31 Mart 2019 Yere Seçimlerinde kazandığı ancak adayı KHK’lı olduğu gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından mazbatanın verilen AKP’li Salih Akman ve bir önceki Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe bu defada kızlarını Van Büyükşehir Belediyesinde sözleşmeli olarak işe aldı. İşe alınanların yakında kadrolu yapılacağı öğrenildi. 

Daha önce 3 kızını kamu kurumlarında işe soktu

Daha önce Özel Kalem Müdürlüğüne (ablasının oğlu) yeğeni Sinan Koçak’ı, Belediye Başkan Yardımcılığına da Muradiye Milli Eğitim Şube Müdürü olan diğer yeğeni (ağabeyinin oğlu) Aziz Akman’ı görevlendiren Akman, 7 yakın akrabasını daha belediyenin farklı birimlerinde işe yerleştirdi.   Akman’ın kızlarından Zuhal Akman, bir süre önce Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) kişiye özel ilanla fizyoterapist olarak işe alındı. Bu durumun kamuoyunun tepkisine yol açması üzerine YYÜ Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, alımın usulüne uygun yapıldığını açıklamıştı. Akman ise, konunun kendisiyle ilgisi olmadığını, kızının başarısı olduğunu ileri sürerek konuyu örtbas etmek istedi.

İşsiz kalan son kızını da büyükşehir belediyesinde işe aldırdı

Akman, diğer kızı Fulya Akman, yine mazbatası verilmeyen HDP’li adayın yerine AKP’li İsmail Say’ın başkanlık koltuğuna getirildiği Edremit Belediyesi’nde işe alındı. Aynı anda Say’ın yeğeni Ali Say da Tuşba Belediyesi’nde işe başladı. Akman’ın diğer bir kızı Banu Akman ise kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı VASKİ Genel Müdürlüğü’nde işe başladı. Tüm bunlarla yetinmeyen Akman, üç çocuğunu farklı kamu kurumlarında işe aldırdıktan sonra işsiz kalan son kızını da Van Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanlığında işe aldırdı.  Böylelikle Akman’ın 4 kızı kayyum belediyeleri ve kamu kurumlarında işe girdi.

AKP’li eski Başkan’ın kızı büyükşehir belediyesinde işe alındı

2014-2019 yılları arasında AKP’den Tuşba Belediye Başkanlığı yapan ve ismi sık sık yolsuzluklarla gündeme gelen Fevzi Özgökçe’de kızı Rüveyda Özgökçe’yi Van Büyükşehir Belediyesi İmar İşleri Daire Başkanlığında işe aldırdı.

Genel sekreter Çorumlu akrabasını işe aldı

Van Büyükşehir Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel’de Çorumlu akrabası Bahar Tamer’i sözleşmeli olarak Büyükşehir Belediyesinde işe aldırdı. Tamer’in sözleşmeliden kadroya geçeceği öğrenildi. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da AKP’li Başkanlar çocuklarını sözleşmeli olarak işe aldırdı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir