Van’da AKP’li ilçe başkan yardımcısı silah çektiği esnafın aracını gasp etmek istedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arabasını satışa çıkaran Van’ın esnaflarından Şehmuz Kaçak’ın arabasını gasp etmek isteyen maganda AKP’li Orhan Yıldırım Çakar çıktı. Kaçak’ı silahla tehdit eden AKP’li Çakar, olay yerine gelen polise ise, “Ben AKP Özalp İlçe Başkan yardımcısıyım” dediği öğrenildi.

Van’da esnaf olan Şehmuz Kaçak, satmak için ilana soktuğu arabası gasp edilmek istendi. Gaspı gerçekleştiren kişini ise AKP Özalp İlçe Başkan yardımcısı Orhan Yıldırım Çakar olduğu ortaya çıktı. Polislerin olay yerine geldiği sırada silahı hakkında ise, “Ben AKP Özalp İlçe Başkan yardımcısıyım. Silah taşımak sorundayım” dediği öğrenildi. Olay hakkında soruşturma sürüyor. Şehmuz Kaçak ise, başından geçenleri ajansımıza anlattı: “AKP’li Orhan Yıldırım Çakar, beni silahla tehdit ederek orada bulunan oğlu Muhammet Çakar’ı çağırarak silahını verdi ve kendisine, ‘bu adam sesini çıkarırsa kafasına sık’ dedi. Yani beni hem ölümle tehdit edip hem de gasp etmek istedi.”

AKP’li kendisini sahte isimle tanıttı: ‘Askeriyede kamu görevlisiyim’

Kaçak’ın ajansımıza anlattığı olay gününe dair detaylar şöyle:  “Kaçak, 13 Mart tarihinde aracını satmak için ilana bıraktı. Aracın ilana girmesinden sonra Siirt’ten arayan ve kendisini Ferit Özdemir olarak tanıtan kişi araca alıcı oldu. Yapılan pazarlıkta Kaçak ile şahıs 2 yüz 45 bin TL anlaşma sağladılar. Anlaşmanın sağlamasından sonra kendisini Ferit Özdemir olarak tanıtan şahıs askeriyede kamu görevlisi olduğundan yerine kayınpederini yollayacağını belirterek, araca ekspertiz yapacağını söyledi.

Oğluna silahı vererek Kaçak’ın kaçması durumunda vurmasını istedi

Olaydan sonra Bilal Durak isimli şahıs yanında bulunan üç kişi ile yanına gelerek kendisini Ferit Özdemir’ın kayın pederi olarak tanıtarak Aracın ekspertiz raporu alındıktan sonra devir işlemleri için yanındakilerle birlikte Şehmuz Koçak’ı alarak Van 4. Notere gitti. Noterde devir işlemleri başlatılması üzerine Koçak, araç parası hesabına düştükten sonra imza atacağını söyledi. Yapılan oyalamadan sonra mesainin bitmesine kısa bir süre kala AKP’li Orhan Yıldırım Çakar Şehmuz, Koçak’a baskı yaparak devir sözleşmesine imza atmasını istedi. Kaçak kabul etmemesi üzerine Muhammet Çakar belinde silahı çıkararak Kaçak’ın zorla imza atmasını istedi. Çakar son olarak yanında bulunan oğluna silahı vererek, Kaçak’ın kaçması durumunda vurmasını istedi.

‘AKP yöneticisiyim silah taşımak sorundayım’

Yaşanan gerginlik üzerine olay yerine gelen polisler olaya müdahale etti. Polisin gelmesi üzerine rehin tutulmaya çalışan Kaçak bırakılırken, polisin Orhan Yıldırım Çakar’a neden silah taşıyorsun sorusuna ise Çakar, “Ben AKP Özalp İlçe Başkan yardımcısıyım. Silah taşımak sorundayım” cevabını verdi. Polisler olaydan sonra Kaçak’ın el konulan kimlik, araba anahtarını iade ederek tarafları karakola götürdü. Karakolda taraflar ifade verdikten sonra polis Orhan Yıldırım Çakar’ın silahına el koyduktan sonra şahısları serbest bıraktı.

Özür dileyip olayı kapatmak istedi

Olayın büyümesi üzerine Çakar ailesi Şehmuz Kaçak’ı arayarak, özür dileyip olayı kapatmak istediklerini söyledi. Yaşadıkları hakkında Şehmus Kaçak, şahısların arkasındaki güce güvenerek zorla arabasına el koymak istediğini söyledi. Olayın büyümesi üzerine geri adım atarak kendisinden özür dilediklerini de belirterek, “Bunlar şebekedir. Önce zorla aracımı almak istedi. Ancak bunu başarmayınca özür dileyip olayı kapatmak istediler.”

‘Beni hem ölümle hem de gaspla tehdit ettiler’

Kaçak, “Orhan Yıldırım Çakar, beni silahla tehdit ederek orada bulunan oğlunu Muhammet Çakar’ı çağırarak silahını verdi ve kendisine, ‘bu adam sesini çıkarırsa kafasına sık’ dedi. Yani beni hem ölümle tehdit edip hem de gasp etmek istedi. Orada benim kimliğime ve arabamın anahtarına el koydular. Bende o an ailemi aradım. Bunun üzerine telefonuma da el koydular” diye konuştu.

Olayın artık para meselesinden çıktığı da dile getiren Kaçak, şahısların hukuki anlamda cezalandırılması için sonuna kadar olayın peşinde gideceğini dile getirdi.

Karşı taraf iddiaları reddetti

Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz Orhan Yıldırım Çakar’a ulaşmazken, aile adına arayan ve kendisini Hasan olarak tanıtan kişi ise, “burada bir mağduriyet varsa oda bizimdir. Bizim burada 145 bin TL paramız gitti. Burada her iki tarafında hataları vardır. Ama eğer diğer taraf bu olayı böyle büyütüyorsa bence onlarda bu işin içindeler. Burada bir şebeke vardır. Olay sırasında sadece polis gelinceye kadar Şehmus’un kaçmasına izin verilmemiş. Yoksa asla bir gasp ve tehdit söz konusu değildir.” dedi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da AKP’li ilçe başkan yardımcısı silah çektiği esnafın aracını gasp etmek istedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir