Van’da artan uyuşturucu kullanımı Meclis gündemine taşındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HEDEP Van Milletvekili Zülküf Uçar, Van’da yüksek seviyelere tırmanan uyuşturucu kullanımını ve önlem alınmamasını İçişleri Bakanı’na sordu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Van Milletvekili Zülküf Uçar, Van’da artarak devam uyuşturucu kullanımını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya sordu. Uçar, son yıllarda pek çok kentte olduğu gibi Van’da da uyuşturucu kullanımının çok yüksek seviyelere tırmandığına dikkat çekerek, hem uyuşturucu kullanımı hem de ticaretinin sokaklarda alenileşmiş halde olmasına rağmen etkin bir mücadele yürütülmemesinin çeşitli şüphelere yol açtığını söyledi.

Van İl Emniyet Müdürlüğü’nün 4 Temmuz 2023 tarihinde paylaştığı basın bültenine vurgu yapan Uçar, 1-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda, toplamda 209 kilo 8 gram metamfetamin, 191 kilo 962 gram esrar, 28 kilo 20 gram skunk, 19 kilo 38 gram eroin, 2 kilo afyon sakızı, 1 kilo 738 gram bonzai, 22 bin 712 adet sentetik ecza ve 54,34 litre asit anhidrit ele geçirildiğini belirtti. Uçar, yine bu tarihler arasında, ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek’ ve ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde kabul etmek ve bulundurmak’ suçlarından 50 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapıldığını ifade etti.

Uçar son olarak, “Van’da 2012 yılında açılan AMATEM ve ÇEMATEM merkezlerinin ilin dışına kurulduğu ve bu haliyle hastalar ve ailelerin ulaşımını oldukça zorlaştırdığı bilinen bir başka gerçekliktir. Van’da yükselen uyuşturucu bağımlılığına rağmen herhangi bir rehabilitasyon merkezinin olmaması ise konunun bir başka düşündürücü yönüdür” dedi.

Uçar, İçişleri Bakanı’nın cevaplaması üzere şu soruları sordu:

“* 2016 yılından bu yana Van ilinde uyuşturucu ticareti suçundan kaç adli işlem yapılmıştır?

* Son yıllarda uyuşturucu ticareti suçunun faili veya şüphelisi olarak yargılanan kamu görevlilerinin sayısı kaçtır?

* Bahse konu kamu görevlilerinin bağlantıları ve kimlerden talimat aldıkları araştırılmış mıdır?

* Bakanlığınızın uyuşturucu ticareti ve kullanımının engellenmesine yönelik önlemleri nelerdir?

* AMATEM ve ÇEMATEM kurumlarının şehir merkezinden uzakta inşa edilmesinin anılan haberde yer alan iddialar ile ilişkisi nedir?

* Uyuşturucu kullanımı bu düzeyde yaygınlaşmışken rehabilitasyon merkezlerinin kurulmamasını nasıl açıklıyorsunuz?”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da artan uyuşturucu kullanımı Meclis gündemine taşındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir