Van’da, Aşiretler kongresi düzenlendi: Kongreye bürokrasi tam kadro katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da, Kadim Aşiretler Federasyonu, ‘Gençlerle geleceği inşa et’ kongresi düzenledi. Kongreye kent valisi il bürokrasi tam kadro katıldı.

Van’da, Kadim Aşiretler Federasyonu öncülüğünde bölgedeki aşiret reisleri, akademisyerler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla ‘Gençlerle geleceği inşa et’ 1. Ulusal Kongresi düzenlendi. Kongrede konuşan Van valisi Ozan Balcı, düzenlenen kongrenin zamanın ruhunu anlatan bir çalışma olduğunu söyledi.

Van’da son zamanlarda kurulan derneklerle örgütlenen ve Kadim Aşiretler Federasyonu olarak örgütlenen şahsiyetler öncülüğünde, ‘Gençlerle geleceği inşa et’ 1. Ulusal Kongresi düzenlendi. Edremit İlçesi’ndeki Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıya, Van Valisi Ozan Balcı, ve kentteki resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri ile Van ve çevre illerdeki bazı aşiret liderleri, akademisyerler, STK temsilcileri katıldı.

Kongrede konuşan Kadim Aşiretler Federasyonu başkanı Rasim Aslan, derneğin kuruluşunun 6’ıncı yıldönümü nedeniyle böyle bir kongre düzenlediklerini söyledi. Aslan,” Aşiretler bu toplumun inkar edilmez gerçeği ve kadim kültürüdür. Ülkemizde yaşayan insanlarımızın çoğunluğu birey olarak ait olduğu bir ailesi, o ailenin ait olduğu bir kabilesi ve o kabilenin de mensup olduğu bir aşiretin olduğu inkar edilmez bir gerçektir.

Van Valisi: En önemli toplantı

Aslan’dan sonra konuşan Van valisi Ozan Balcı ise, “Şu anlmada çok güzel. Tarih, kültür, toplum konularının konuşulacağı, Türkiyemizin çok kıymetli bilim adamlarının, düşünürlerinin olduğu, aynı zamanda karşılıklı istişarelerin yapılacağı güzel bir toplantı.Bu anlamda bence Türkiye’de yapılan toplantılar arasında en önemlilerden biri olduğunu düşünüyorum. Bence tarihsel bir toplantı. Bu toplantı esasında zamanın ruhunu anlama, zamannı ruhuna ayak uydurma çabası. Çünkü Allah evreni böyle yaratmış. Belli dinamikleri var, belli koşulllar çerçevesinde ilerliyor. Gençlerle geleceği inşa et’ ifa ederken biz de bu anlamda eğitimden sağlığa, kültürden türizme her anlamda Vanlı hemşehrilerimize huzur, esenlik ve katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz.”diye konuştu.

Toplantı yapılan konuşmalarla son buldu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da, Aşiretler kongresi düzenlendi: Kongreye bürokrasi tam kadro katıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir