Van’da avukat ve doktorlardan açıklama: Yanlış anlaşıldık

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Barosu ve Van-Hakkari Tabip Odası, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan şiddet olayının ardından yaşananlara ilişkin yayımladığı açıklamada, karşılıklı yapılan açıklamaların yanlış anlaşıldığını ve iki kurumunda birlikte şiddete karşı mücadele etmeye devam edeceğine dikkat çekti.

Van Barosu ve Van-Hakkari Tabip Odası, 28 Ağustos’ta Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Hastanesi’nde yaşanan olayın ardından medyaya yansıyanlar nedeniyle açıklama yayımladı. Yayımlanan açıklamada, Baro ve Tabip Odası’nın karşılıklı yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle kamuoyunda karşı karşıya geldiği algısının oluştuğuna tanıklık ettiklerine dikkat çekildi.

Van’da avukat ve doktorlardan açıklama: Yanlış anlaşıldık - van baro aciklama 2

Bu durumun kendilerini üzdüğünü kaydeden Baro, “Yaşanan olay sebebiyle yapılan açıklamalarda sadece olayı gerçekleştiren iki hekim hakkında beyanatta bulunmuştur. Başkaca kurum veya çalışan hakkında gerek bir açıklama gerekse de şikayetin söz konusu olmadığı bilinmelidir. Attığımız basın başlığının yanlış algılara sebep olduğunu üzüntüyle gözlemiş olsak da yapılan açıklama içeriğinde sağlıkçılara yönelik genellemelerin olmadığı açıkça anlaşılabilecektir. Yine tarihsel süreç içerisinde her daim birlikte hareket ettiğimiz Van-Hakkari tabip Odası ile karşı karşıya gelinmesi söz konusu olmadığı ve olamayacağı da bilinmelidir” denildi.

‘İki kurum şiddete karşı mücadeleden taviz vermeyecektir’

İki kurumunda birlikte şiddet ve hak ihlalleri konusunda mücadele etmekten asla taviz vermeyeceği vurgulanan açıklamada, “Yaşanan olaylarda hakikatin ortaya çıkması için yargı sürecinin titizlikle takip edileceğinin bilinmesi ve süregelen karşılaştırmaya yönelik söylem ve tutumlara son verilerek yargı sürecinin beklenmesini kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz” diye kaydedildi.

Van’da avukat ve doktorlardan açıklama: Yanlış anlaşıldık - Van Tabip Odasi 1

Van-Hakkari Tabip Odası

Van-Hakkari Tabip Odası ise yayımladığı açıklamada, açıklamalarının Van Barosunun kurumsal kimliğine yönelik olmadığına vurgu yapıldı. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Uzun yıllardır ortaklaşa çalışmaların yapıldığı, birlikte omuz omuza mücadele verdiğimiz Van Barosu ile bundan sonra da aynı şekilde birlikte hareket edeceğimiz konusunda en ufak bir tereddüt yoktur. Yine kurumsal hesabımızdan yapılan açıklama içeriğinde avukatın ismi yazılmış olsa da kendisini hedef gösterme gibi bir gayemizin olmadığını, önceki açıklamalarda isminin geçmiş olması nedeniyle yazıldığını belirtmek isteriz. Gerek sağlık camiasının gerekse de hukuk camiasının yoğun bir şekilde maruz kaldığı şiddetin her daim karşısında yer alacağımızı, şiddetin failine bakmaksızın şiddete karşı Van Baromuz ile birlikte mücadele edeceğimizi, doktor meslektaşlarımız ile avukat arasında yaşanan olayın yargıya intikal ettiğini ve sürecin takipçisi olduğumuzun bilinmesini isteriz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da avukat ve doktorlardan açıklama: Yanlış anlaşıldık

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir