Van’da bayram karnaval havasında kutlanıyor-video

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da son 8 yıldır kayyum atamalarında ve yaşanan olaylardan dolayı kara bayramların kutlandığı Van’da yıllar sonra huzur içinde bir bayram kutlanıyor.  Bayramın ikinci gününde binlerce kişi DEM Parti binasında bayramlaşırken, seçilmiş belediye Eş Başkanları huzur içinde gecen bayramlaşmayla ilgili duygularını Serhat News mikrofonun aracılığıyla dile getirdiler.

DEM Parti’nin kentte 14 belediyenin tamamının aldığı Van’da iki dönemlik kayyum döneminden sonra halkın iradesiyle seçilen belediyeler iş başı yaparken, aynı ana gelen Ramazan Bayramı’yla birlikte kentte çifte bayram yaşanmaya başlandı. Bayramın ikinci gününde binlerce yurttaş gruplar halinde DEM Parti il binası önünde düzenlenen kutlamalara katıldı. Yurttaşları kapıda karşılayan seçilmiş belediye Eş Başkanları ise karnaval havasında geçen kutlamaları Serhat News’e anlattı. Üç bayramı bir arada kutladıklarını dile getiren İpekyolu Belediye Eş Başkanı Cevdet Altındağ, “Biliyorsunuz seçimde tarihi bir başarı atarak 14 belediyeyi kazandık. Sonrasında bir belediyemizi işgal etmek istediler. Ancak halkımız sokaklara çıkarak bu oyunu bozdu. Bunun üzerine bayram gelince üç bayramı bir arada kutlamaya başladık. Biz bu güzel kutlamayı şuan halkımızla büyük bir coşkuyla kutluyoruz” dedi. Altındağ, Van halkının Ramazan Bayramı’nı da kutladı.

Çifte bayram yaşıyoruz

Halkın iradesine sahip çıkarak gösterdiği başarıdan dolayı çifte bayram yaşadıklarını dile getiren Eş Başkan Canan Uzunay ise, “Van seçimde gösterdiği iradeyle tarihi bir başarıya imza attı. Bu günde burada görüyorsunuz partisine büyük bir ilgi gösteriyor. Bu bizi çok gururlandırıyor. Halkımıza bu onurlu duruşundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Halkımız üzerine düne görevi fazlasıyla yerine getirdi. Bu günde burada bu coşkuyu kutluyoruz. Ben buradan İpekyolu ve Van halkının bayramını tekrardan kutluyorum” diye konuştu.

‘Esnafında yüzü güldü’

“Seçimde büyük başarı gösteren Van halkının bu günde gelerek bayramlaşmayla iradesine nasıl sahip çıktığını bir kez daha göstermiştir” diyen Tuşba Belediye Eş Başkanı Ümit Keser, belediye ve iradesine sahip çıkan halka yapacakları hizmetlerle laik olmaya çalışacaklarını kaydetti. Keser şunları dile getirdi: “Van halkı direnişleriyle bir tarih yazdı. Biliyorsunuz büyük bir umutsuzluk vardı. Fakat bu coşku üzerine gelince insanlarda büyük bir sevinç yaşandı. Halk bu heyecanla alışveriş yaparak bayramını kutladı. Kısa da esnafımızın da yüzü güldü. Biz şuna bu coşkuyla bu kutlamalara ortak oluyoruz.”

‘Seçim ve bayram coşkusunu bir arada kutluyoruz’

“Biz bu seçimle bizim olanı halkımızın gücüyle tekrar kazandık” diyen Edremit Belediyeye Eş Başkanı Rabia Koç, “14 belediyenin tamamını almamızla birlikte çifte bayramı bir arada yaşıyoruz. Son 8 yıldır huzurlu bir bayram yaşayamadık. İlk kez halkımız huzur içinde alışverişi yaparak bayramını kutladı. Çocuklar sokaklarda neşeyle bayramını kutluyor. Yani seçim coşkusu ile bayram coşkusunu bir arada kutluyoruz. Şuna burada yeni bir bayram yeni bir heyecan yaşıyoruz. Bütün halkımızın bayramını kutluyoruz” dedi.

‘2016 yılından bu yana ilk kez bu kadar görkemli bir bayram kutlanıyor’

Van halkının bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Edremit Belediye Eş Başkanı Cemil komi ise duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Ben 2016 yılından bu yana bu bahçede bayram kutlamalarına katılıyorum. Ama ilk kez bu kadar büyük bir coşkuyla bir bayram kutluyoruz. Yanı seçim zaferini burada kutluyoruz. Son yıllarda halkımız hiçbir bayramı huzur içinde kutlayamadı. Ancak bu gün burada halkımızın yüzünde bu coşkuyu görüyoruz. Çok farklı simalar burada görünüyor. Bu seçim coşkusunun heyecanıdır. Halkımızın bu heyecanına bu iradesine bizde laik olmaya çalışacağız. 2016 yılından bu yana ilk kez bu halk bu kadar heyecanlı bir bayram kutluyor. Bu başarının bundan sonra katlanarak artacağına inanıyoruz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da bayram karnaval havasında kutlanıyor-video

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir