Van’da DEM Parti seçim bürosunun açılışı mitinge dönüştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da DEM Parti tarafından merkezi seçim bürosunun açılışı yapıldı. Açılışa DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, Dem Parti Van İl Eş Başkanları Veysi Dilekçi ve Gülşen Kurt ve çok sayıda yurttaş katıldı. Sanat Sokağı’ndan caddelere taşan kalabalığa konuşan partililer Eski Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’ya selam gönderdi.

DEM Parti, Van’da merkezi seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa katılmak üzere Van’a gelen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, kent girişinde karşılandı. Oluşturulan konvoy ile kente giriş yapan Bayındır, büronun açılacağı Sanat Sokağı’na geldi. Bayındır ve DEM Partili Belediye Eş Başkan adayları burada binlerce kişi tarafından karşılandı.

Mitinge dönüşen büro açılışında partilerinin ellerinde “Sûwar hatin peya çûn” ve “Zaferi olmayanın aşkı olmaz” yazılı dövizler yer aldı.

Van'da DEM Parti seçim bürosunun açılışı mitinge dönüştü - photo1709389117 2

Şedal: Van’ı kadın ve gençlik kenti yapacağız

Büro açılışı öncesinde konuşma yapan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Neslihan Şedal, “Sürgünde, cezaevinde olan tüm arkadaşlarımızı selamlıyoruz. Kadın arkadaşlarımıza söz veriyoruz. Siyaset alanını kadın alanına çevireceğiz. Kadınların siyasette, sivil toplumda yer almasını istemiyorlar. Biz 31 Mart’ta kentimizi kadın, gençlik kenti yapacağız. Kentimizin büyük problemleri var. Kadın yoksulluğu, ulaşım, göç, sosyal aktiviteler açısından büyük sorunlar var. Biz Eş Başkan olduğumuzda tüm bu sorunları çözeceğiz. Kapatılan tüm kurumlarımızı yeniden açacağız. Biz kentimizi birlikte yöneteceğiz. Vanlı kadınlar, gençler başarmıştır,” dedi.

‘Sorunlarımızı birlikte çözeceğiz’

Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Abdullah Zeydan ise, konuşmasında açlık grevlerine değindi. Zeydan, “Talepleri Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorunun çözümüdür. Onların mücadelesine sahip çıkıyoruz. 10 yıldır kentlerimizde var olan kayyımları 31 Mart’tan sonra göndereceğiz. Bu kente kayyım atanmasaydı, bu kentte bu kadar sorun yaşanmazdı. Her açıdan bu kentin büyük sorunları var. AKP’liler ve kayyımlar bu kent için iyi tek bir şey yapmadılar. Yaptıkları tek şey çevrelerini zengin etmek oldu. Yine bu kentin gençlerini yoksulluğa mahkûm ettiler. Biz bu göçertilmeyi asla kabul etmeyeceğiz. Biz tüm sorunlarımızı birlikte çözeceğiz,” diye konuştu.

‘En büyük darbeci Erdoğan ve Bahçeli’dir’

Van'da DEM Parti seçim bürosunun açılışı mitinge dönüştü - photo1709389117 1

Belediye Eş Başkan adaylarının ardından DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır halka seslendi.

Bayındır, sözlerine Van halkına teşekkür ederek başladı. Karşısındaki kalabalıktan etkilenen Bayındır, “Zulme, ölüme karşı sizin duruşunuz özgürlük duruşudur. Bu meydan, özgürlük ve başarı meydanıdır. 1994 yılında bugün yani 2 Mart’ta darbe yapılarak milletvekillerimiz Meclis’ten atıldı. AKP başa geldiğinde darbecilere hesap soracağını söylemişti. Ama bugün en büyük darbeci Erdoğan ve Bahçeli oldu. Binlerce arkadaşımız şu an cezaevinde. Yine cezaevlerinde açlık grevleri var. Halkımız özgürlük istiyor ve özgürlük kesinlikle sağlanacaktır,” dedi.

‘İşte Kürtler, işte halkımız’

AKP’nin hile ve kayyımlarla belediyelere el koyduğunu dile getiren Bayındır, “Yıllardır hile, hurda ve yüzsüzlük yaparak irademizi yıkmaya çalışıyorlar. Biz bu onursuzluğu kabul etmiyor ve sizi geldiğiniz yere göndereceğiz. İrademizi kabul etmiyorlar, kayyım atıyorlar. Dilimizi kabul etmiyorlar, Meclis’te Kürtçe konuşunca mikrofonu kapatıyorlar. Halkın mikrofonundan sesleniyorum: Biz Kürt’üz, Kürt. Nerede olursak olalım biz dilimizle, kültürümüzle yaşayacağız ve asla bu ahlaksızlığı kabul etmeyeceğiz. Kürtler dünyanın her yerinde özgürlükleri için mücadele ediyor. Kimsenin toprağında gözümüz yok. Biz topraklarımızda özgür yaşamak istiyoruz ve size asla boyun eğmeyeceğiz. İşte Kürtler, işte halkımız,” ifadelerini kullandı.

‘Van halkı başarıyı müjdeledi’

Bayındır, konuşmasında şimdiye kadar AKP’ye destek veren Kürt seçmenlere de seslendi.

Bayındır, “Vicdani olan kimse onların siyasetinde yer almamalıdır. Biz onlara kardeş eli, Kürt eli uzatıyoruz. Artık orada durmayın, sizin eviniz burası, onur duyulacak yer de burasıdır. Bizler, gücümüz olduğu sürece size hizmet etme sözü veriyoruz. Onlar kayyım eliyle çalıyorlar, biz halkımızla paylaşacağız. Biz demokratik, insani ve vicdani bir siyaset yürütüyoruz. Bu ilkelerle Van halkına hizmet edeceğiz. Van kararını ve başarı müjdesini vermiştir. Bu kısa sürede ev ev, köy köy, elimizden ne geliyorsa çalışalım. Sadece iki Eş Başkanın başarısı değil, Kürtlerin başarısı olacaktır,” dedi.

Bayındır’ın konuşmasının ardından seçim bürosu alkış ve zılgıtlar arasında açıldı.

Serhat News

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da DEM Parti seçim bürosunun açılışı mitinge dönüştü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir