Van’da ‘deprem nasıl oluşur?’ konulu panel düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da ‘Deprem nasıl oluşur?’ konulu düzenlenen panelde, deprem oluşumları uygulamalı anlatılırken, olası bir depremde çok fazla yapının yıkıma uğrayacağını dikkat çekildi.

Maraş ili 6 Şubat’a 7,7 ve 7,6 yıkıcı iki depreme maruz kalmış ve merkezi dahil 10 ilde büyük yıkıma ve can kaybına neden olmuştu. Deprem sonra Van’da ‘Deprem nasıl oluşur?’ konulu panel düzenlendi. Eğitim Sen Van şubesinde düzenlenen panele Van Çevre Derneği (Çev-Der), Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Van il Eş Başkanları, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van şube başkanı, inşaat mühendisleri, Sivil Toplum kuruluşları (STK) ve yurttaşlar katıldı. Panelin moderatörlüğünü İstihdam Uzmanı Sinan Ok yaptı.

Van'da 'deprem nasıl oluşur?' konulu panel düzenlendi - van deprem panel 3

HDP Van il yöneticisi olan ve Coğrafyacı Mesut Bor, depremlerin doğal oluşumları üzerine bilgi paylaştı. Van’da bina yapılarında olması ve olmaması gereken boyutlarına ilişkin inşaat mühendisi ve İMO yönetimi üyesi Serhat Pişken bilgi verirken, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Eş Başkanı Sevim Çiçek ise afet yönetimi süreçlerinde STM’lar ile eşgüdümlü planlamanın önemine dikkat çekti.

Van'da 'deprem nasıl oluşur?' konulu panel düzenlendi - van deprem panel 2

Panelde Van’da 2011 yılında yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremde yıkılan binaların yapılarında oluşan sorunlardan kaynaklı birçoğunun yıkıma uğradığı belirtilerek, olası bir depremde daha fazla yıkımın yaşanacağına dikkat çekildi.

HABER: Şehriban Abi

VİDEO-MONTAJ: Dildar Güler

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da ‘deprem nasıl oluşur?’ konulu panel düzenlendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir