Van’da Kürtçe bilgi yarışması düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya Anadil Günü nedeniyle düzenlenen Kürtçe bilgi yarışması ve 3 aylık eğitimleri bitiren kursiyerlere mezuniyet belgelerinin verildiği etkinlikte, dil mücadelesinin büyütülmesi çağrısı yapıldı.

Van Dil, Kültür ve Sanat Araştırmaları Derneği (ARSÎSA), Van Barosu, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Van Şubesi, İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi Dil Komisyonu ve Aryen Kültür tarafından 21 Şubat Dünya Anadil Günü nedeniyle Kürtçe bilgi yarışması ve 3 aylık eğitimleri bitiren kursiyerlere mezuniyet belgesi programı düzenlendi. Van Barosu Tahir Elçi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe çok sayıda kişi ulusal kıyafetleri ile katıldı.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan ARSÎSA yöneticilerinden Faysal Yacan, “Tüm halkımızın dünya anadil gününü kutluyoruz. Kürtler tarihte dil için büyük bedeller ödedi. Dilimiz için çok büyük acılar yaşadık ama tüm bunlara rağmen dilimiz yok olmadı. Ne olursa olsun Kürtler, her alanda büyük bir direniş sergiliyorlar. Bizim direnişimiz dilimizin resmi ve eğitim dili olmasıdır. Lozan’da sadece Kürtlerin coğrafyası değil, dili, kültürü de parçalara bölündü. Buna karşı Kürtler, ne olursa olsun dillerini canlı tuttular. Dil, bir toplumun varoluş sebebidir. Kürtler dillerine sahip çıkmadan özgürlüğüne ulaşamazlar. Dil özgürleşmeden toplum özgürleşmez. Sadece dili konuşmak yetmez ona göre yaşamak gerekiyor. Dil mücadelemizi büyütmeye, dilimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bilgi yarışması yapıldı

Konuşmanın ardından 8 kurumun katıldığı bilgi yarışması düzenlendi. Yarışmanın ardından 3 aylık Kürtçe kursları bitiren öğrencilere belge verildi. Etkinlik çekilen halaylarla sona erdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Kürtçe bilgi yarışması düzenlendi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir