1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da Dünya Öğretmenler Günü coşkuyla kutlaması

Van’da Dünya Öğretmenler Günü coşkuyla kutlaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eğitim-Sen Van Şubesi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü yüzlerce eğitim emekçisinin katılımıyla kutladı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Van Şubesi, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü binlerce eğitim emekçisinin katılımıyla kutladı. Edremit ilçesi Şabaniye Mahallesi’ndeki bir düğün salonunda yapılan programda “Zimanê me rûmeta me ye”, “Jin, jiyan, azadî”, “Anadil temel haktır”, “Birlikte başaracağız” ve “Demokratik, bilimsel, anadilde eğitim ve özgür bir yaşam” yazılı pankartlar asıldı.  Programa Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Wan milletvekilleri, Yeşil Sol Parti ve HDP il yönetimleri de katıldı.

 

Mücadele çağrısı

 

Programın açış konuşmasını yapan sendikanın şube başkanı Murat Atabay, emekçilerin gününü kutladı. Atabay, “Türkiye gibi savaşın hakim olduğu, faşist iktidarın yönettiği, kadın kırımının olduğu bir süreçten geçiyoruz. Bize ciddi bir sorumluluk düşüyor. Emek ve demokrasi mücadelesini yükseltmemiz gerekiyor. Bu vesile ile sizleri bu mücadelede yer almaya çağırıyorum” dedi.

 

Emekli olan eğitimcilere plaketlerinin verilmesinin ardından program sanatçı Xecê’nin konseriyle devam etti. Geç saatlere kadar devam eden program çekilen halaylarla sona erdi.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Dünya Öğretmenler Günü coşkuyla kutlaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir