Van’da ‘Edebiyat Festivali’ yapılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da bir grup edebiyatsever tarafından kurulan Van Edebiyat Mahfili her hafta ünlü bir edebiyatçıyı okurlarıyla buluşturuyor. Mahfil aynı zamanda 9-15 Mayıs tarihleri arasında Van’da ‘Edebiyat Festivali’ düzenleyecek.

14 Kasım 2021 tarihinde Van’da edebiyat severler tarafından Edebiyat Mahfili kuruldu. Edebiyat Mahfili kurma fikri ise bir grup arkadaşın gündelik buluşmalarında ortaya çıkıyor. 5 kişilik bir arkadaş grubuyla yola çıkan mahfil, şu anda 90 kişilik bir ekiple faaliyetlerini sürdürüyor ve mahfilin yönetimi 10 kişiden oluşuyor.

Van’da ‘Edebiyat Festivali’ yapılacak - festival1
Şehmuz Diken-Muhammed Yılmaz

Kurulduğu günden bu yana Kemal Varol, Abdullah Aren Çelik, Serkan Türk, Ethem Baran, Şeyhmus Diken, Erdal Şahin, Aykut Ertuğrul, Cihan Aktaş, Ömer Erdem, Gamze Güller başta olmak üzere çok sayıda ünlü edebiyatçıyı Van’da ki edebiyatseverlerle buluşturan mahfil, “Eve Dön! Her Şey Affedildi” sloganını benimsiyor.

Van’da ‘Edebiyat Festivali’ yapılacak - ara fotoğraf 1

‘Eve Dön! Her Şey Affedildi’

Benimsedikleri sloganı ve mahfilin amaçlarını ise mahfilin Başkan Yardımcısı Muhammed Yılmaz, şöyle açıklıyor: “Biz edebiyatı evimiz olarak görüyoruz. Bu yüzden böyle bir sloganla yola çıktık. Zaten amacımız bu kentte edebiyatın birleştirici, sağaltıcı gücüyle kentte güzel şeyler yapmak. Bu minvalde de ilerliyoruz. Bu anlamda Van’da güzel bir hava da yakaladık ve bu havayı devam ettirmek istiyoruz.”

Van’da ‘Edebiyat Festivali’ yapılacak - ara fotoğraf 1 1

Mahfil, aynı zamanda etkinliklerini Van Üvercinka Kültür Sanat Akademi iş birliğiyle yapıyor. Bugüne kadar 15 etkinlik yapan mahfil aynı zamanda etkinliklerde davet edilen yazarların kitaplarını ücretsiz dağıtıyor.

Aynı zamanda mahfilin gün geçtikçe genişleyen bir kitap tahlil grubu da bulunuyor. Edebiyatımızın önemli eserlerini okuyan grup kitap tahlilleri için belirli periyotlarla bir araya geliyor. Mahfil, nisan ayında Yaşar Kemal’in ‘Tek Kanatlı Bir Kuş’ adlı kitabın tahlilini gerçekleştirecek.

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da ‘Edebiyat Festivali’ yapılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir