Van’da ekmeğe zam geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da uzun süredir ekmeğe zam yapılmazken, asgari ücretin açıklanması ardından artan maliyetler sonucu ekmeğe zam yapıldığı açıklandı.

Van

Van Lokantacılar, Fırıncılar, Tatlıcılar, Pastaneciler ve Kasaplar Odası, ekmeğe zam yapıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada Türkiye’de en ucuz ekmeğin Van’da satıldığına dikkat çekilerek, yeni asgari ücret zammıyla birlikte esnafın mağdur olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

“Bildiğiniz üzere şu anda Türkiye’nin en ucuz ekmeğini Van esnafı satmaktadır. Çoğu illerde aylardır 200,210 gram ekmek 4 TL’ye satılmaktadır. Şu an itibariyle de bazı illerde 200 veya 210 gram ekmek 5 TL’ye satılmaktadır. Geriye kalan çoğu ilde 5 TL için talepte bulunmuştur.

Gelen elektrik, doğalgaz faturaları esnafımızın belini bükmüştür. Bunun yanında kiraların yükselmesi, asgari ücretin 8500 TL olması, örneğin 120 TL olan mayanın 370 TL olması ve ekmek üretimindeki 20’ye yakın gider kaleminin her gün artması ekmek maliyetini artırmaktadır.

Anayasada belirtildiği gibi esnafı koruyup, kollayıcı tedbirlerin bir an önce alınması gerekir. Bu gerek un, maya gerekse doğalgaz, elektrik gibi giderlerin esnaf için daha ucuz hale getirilmesi gerekmektedir. Van esnafının daha fazla fedakarlık yapacak gücü kalmamıştır. Bu fiyat talebinde bulunulurken her zaman olduğu gibi yine vatandaşımızı düşünerek bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz. Bugün itibariyle 210 gram somun ekmek, 200 gram pide ekmek 4 TL olmuştur.”    

Serhat News    

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da ekmeğe zam geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir