Van’da ekonomi kriz nedeniyle bir şirket daha konkordato ilan etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel ekonomik kriz Van’daki şirketleri de olumsuz etkiliyor. Kentte  bir taşımacılık şirketi, ticari faaliyetlerini devam ettirebilmek için konkordato başvurusunda bulundu.

Van’da faaliyet gösteren bir şirketin konkordato ilanının dün mahkemece kabul edildiği ve 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildiği bildirildi.

VANER Taşımacılık Temizlik Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, ekonomik sorunlar nedeniyle konkordato ilan etti. Şirketin talebi 5 Eylül 2023 itibariyle kabul edilerek 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildi.

Konkordato nedir?

Konkordato; bir borçlunun alacaklılarına mahkeme aracılığıyla yaptığı ödeme teklifinin, alacaklıların en az yarısı (veya belirli durumda 2/3’ü) tarafından kabul edilmesi ve Ticaret Mahkemesi tarafından tasdik edilmesi şartıyla, borçlunun tüm adi (rehinli veya imtiyazlı olmayan) borçlarını, bu teklifi doğrultusunda ödeyebilmesidir. Rehinli alacaklar için borçlunun talebinin olması  ve rehinli alacaklılar tarafından kabul edilmesi halinde, rehinli borçlarda bu kapsama dahil olur.

Bundan da anlaşılacağı üzere, konkordato teklifinin alacaklıları bağlayıcı hale gelebilmesi için, alacaklıların belirli bir çoğunluğu tarafından kabul edilmesi ve ayrıca mahkeme tarafından tasdik edilmesi gerekir. (Van Olay)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da ekonomi kriz nedeniyle bir şirket daha konkordato ilan etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir