Van’da gazetecilerin tutuklanmasına neden olan bloklar kaldırıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi’nin önüne kayyum atandıktan sonra döşenen beton bloklar kaldırıldı. Söz konu blokların konulması sırasında çekim yapan gazeteciler ise o dönem tutuklanmıştı.


Van Büyükşehir Belediyesi’nin çevresine kayyum atandıktan sonra güvenlik gerekçesi ile beton bloklar döşenmişti. Beton bloklarla çevrilen belediye hizmet binası, ‘cezaevi’ görünümüne dönüşmüş ve uygulama yurttaşların tepkisine yol açmıştı.


Bariyerler kaldırılıyor


Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Ozan Balcı Van’a vali olarak atanmıştı. Balcı’nın atanmasının ardından, Valilik ve İpekyolu Belediyesi önünde bulunan bloklar kaldırılmıştı. Son olarak Van Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan bariyerler de kaldırıldı.

Ne olmuştu


2016 yılında, Van büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyon yapılmış, Belediye Başkanı Bekir Kaya gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Kaya’nın tutuklanmasından sonra yerine kayyum olarak Van Valisi atanırken, belediye binasının etrafı ise beton bloklarla kapatılmıştı. Beton blokları o dönem haber yapan gazeteciler ise gözaltına alınarak tutuklanmıştı.


Serhat News


(lg/sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da gazetecilerin tutuklanmasına neden olan bloklar kaldırıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir