Van’da günlük 12 bin hasta tedavi görüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serhat News – Van SBÜ Araştırma Hastanesi Başhekimi Kamil Yavuzer,  hastane olarak bölgeye hitap ettiklerini belirterek, hastaneye günlük acil polikliniklerle birlikte 12 bin hasta girişi yapıldığını söyledi.

Başhekim Kamil Yavuzer, Tutku Radyo’da Beraat Öner’in sorularını cevapladı. Göreve geldikten sonra kurdukları yeni organizasyonla kısa sürüde hastanede önemli gelişmelere imza attıklarını dile getiren Yavuzer, “Ben başhekim olarak göreve başladığım zaman İstanbul Hastanesi olarak bilinen İpekyolu Ek Binamız yataklı pandemi hastalarına hizmet veriyordu. Kovid hastalarından ötürü servisten yoğun bakım yatak ihtiyacı olan hastalarımıza hizmet veriyordu. Kapalı bir kutu gibiydi. Biz göreve geldikten kısa bir süre sonra  yataklı servis ve yoğun bakım servis kısmını da ana binamıza taşıdık. Ana binamızda daha sağlıklı hizmet vermeyi hedeflemiştik, bunu da sağladık. İpekyolu Ek Binamızda bir ay tadilat yapıldıktan aslı görevine başladı.  Vatandaşlarımız şu orda aktif olarak 20 poliklinik ile12 farklı branştan sağlık hizmeti alıyor.  Yataklı fizik tedavi hizmetimizi de şu an orada hizmet vermektedir” diye konuştu.


Günde 12 bin hasta giriş yapıyor

Ek binalarla birlikte hastanenin günlük giriş rakamlarını da paylaşan Yavuzer, “Ana yerleşke binamıza acil  servisler dahil olmak üzere yaklaşık 12 bin hasta giriş yapıyor. 400 doktorla ve 1500 yatak kapasitesiyle hizmet veriyoruz. Yan dallarıyla birlikte 30 çocuk polikliniğiyle hizmet veriyoruz. Her poliklinikte 50 hastaya bakılsa bu yaklaşık 1500 hasta eder. Bölge illerine de hizmet verdiğimiz için bazen yoğunluk ve  sorun yaşayabiliyoruz. Bize Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak ve bunların ilçelerinden çok ciddi bir şekilde sevkli hasta geliyor. Hastanın çokluğundan ötürü bazen yoğunluk olabiliyor. Bununla ilgili tedbirlerimizi uyguluyoruz.” Dedi.


Günlük poliklinik sayısı 150’e yükseldi

Kovid döneminde 70 poliklinikle hizmet verdiklerini de belirten Yavuzer, kısa sürede bunu 155’e kadar çıkardıklarını kaydetti. 2021 Ekim’den bu güne kadar özellikle randevu alımı zor olan polikliniklerde Salı ve Perşembe günleri 17-22 saatleri arasında ek hizmet verdiklerini de sözlerine ekleyen Yavuzer, “Tüm bunlara rağmen randevu alımında hala sıkıntı yaşandığı da oluyor. Bazı branşlarda hekim sayımızın az olmasından ötürü aldığımız bütün tedbirlere rağmen bazı sorunlar aşılamıyor. 7/24 saat MR hizmetimiz devam ediyor. Tüm tedbirlerimiz aldık, ultrason randevuları için beş altı ay sonraya sıra veriliyordu. Şu an günü birlik çekime kadar geldik.”

‘Hasta memnuniyetini önemsiyoruz’


Hastaneye günlük olarak yaklaşık 25 bin insanın giriş-çıkış yaptığını da belirten Yavuzer şunlara dikkat çekti: “Hasta ziyaretlerimiz ve hastane kontörlerimiz kesintisiz devam ediyor. Problemleri yerinde görüp çözüm üretiyoruz. Hastaları ziyaretimizde hastalara aldıkları hizmeti kendilerine soruyoruz. Yapıldı ise tamam diyoruz. Bazı yerlerde vatandaş bazı eksiklikleri bize bildiriyor. Vatandaşın bize ilettiği sorunu çözmek için gayret ediyoruz.  Bazı eksiklikleri hastalardan öğreniyoruz. Hastaneyi denetlemenin en iyi yolu hizmeti alan hastayla konuşmaktan geçiyor. Hasta memnuniyetini önemsiyoruz. Hasta şifa bulmak için geliyor. Gerek tedavi döneminde gerek tedavisini aldıktan sonra hastalarımızla iletişime geçiyoruz.” 

Hastanede hizmet veren personel hakkında da bilgi veren Yavuzer, günlük olarak 4 bin 928 personel ile hizmet verdiklerini kaydetti.

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da günlük 12 bin hasta tedavi görüyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir