Van’da ‘İnsan Hakları Haftası’nda bir dizi eylem gerçekleştirilecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’daki demokratik kitle örgütleri, İnsan Hakları Haftası’na ilişkin eylem ve etkinlik takvimlerini açıkladı.

10-17 Aralık İnsan Hakları Haftası’na öncesinde Van’daki demokratik kitle örgütleri, planladıkları eylem ve etkinlik takvimini açıkladı. KESK binasında düzenlenen basın toplantısında takvimi Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Murat Atabay paylaştı.

Murat Atabay, sözlerine Türkiye’de ekonomik buhranla birlikte temel hak ve özgürlüklere karşı yoğun baskıların olduğunu, yurttaşın kendini ifade etme özgürlüğünün deyim yerindeyse yok edildiğini söyleyerek başladı. 

Atabay, “Kürt sorununun çözümsüzlüğünün derinleştirildiği, tecrit politikasının adeta toplumun tümünü her yönüyle sardığı bir süreci yaşıyoruz” dedi.

Böylesi bir süreçte yurttaşın yanında olan ve yurttaşın hakkını savunan insan hakları aktivistlerinin davalarla ve tutuklamalarla sindirilmeye çalışıldığını belirtin Atabay, “İktidar gibi düşünmeyen, Barolar gibi kamu kurumlarına alternatif barolar kurulmakta, yine iktidar gibi düşünmeyen Türk Tabipleri Birliği’ne de kayyım atanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Tecrit konulu panel yapılacak

İnsan Hakları Haftası etkinliklerini açıklayan Atabay, “İnsan hakları örgütleri ve insan haklarını koruyan meslek örgütleri olarak 9-17 Aralık tarihleri arasında hak ihlalleri ile mücadele pratik, yöntemlerini yükseltmeye ve yurttaşın hak arama hürriyeti hakkında bilinçlendirmeye dönük bir dizi eylem ve etkinlikler planladık. 9 Aralık günü basın açıklaması yapılacak, bir sonraki gün ise ‘Tecrit’ başlığında bir panel verilecektir. Panele HEDEP Milletvekilleri Sezai Temelli ve Cengiz Çiçek katılacaktır. Yine hafta boyunca müzik dinletileri, film gösterimleri de sürecektir” diye belirtti.

Atabay, son olarak tüm kent halkını etkinliklere katılmaya davet etti. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da ‘İnsan Hakları Haftası’nda bir dizi eylem gerçekleştirilecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir